Barnföreställningen om hur staden Eksjö klingar ingår i Kammarmusikfestivalen som pågår denna vecka.

— Fanny och jag har jobbat mycket tillsammans och gjort ungdomsworkshop med rytm och rörelse. Vi gör det på olika sätt. Att vi gör det just på det här sättet genom att gå runt i staden har vi inte gjort tidigare, berättar Sebastian.

Totalt har de tre barnföreställningar i Eksjö och det är olika platser varje gång. I morgon är sista tillfället att vara med på föreställningen, den äger rum på lördagsförmiddagen.

Bildade en orkester

Gruppen startar från Stora torget och får sedan följa med Sebastian och Fanny. På fredagen blev det ett besök till lekparken i Finlandsparken, som ligger vid Finlandsgatan och Österlånggatan.

Annons

Ett tiotal barn och ett par föräldrar deltog i föreställningen. Innan de drog igång frågade Sebastian om det fanns några barn över 18 år på plats, och det fanns det.

Fanny höll i en uppvärmning med olika danssteg och rörelser för att få igång kroppen. Något som de vuxna var lika engagerade i som barnen.

Sen visade Sebastian att det gick att spela på sig själv och saker runt omkring genom att slå med händerna eller stampa med fötterna. De tog med barnen runt till de olika redskapen på lekplatsen för att skapa olika ljud. De bildade sin egen orkester.

Ljud på kommando

Föreställningen avslutades med att Sebastian Ring och Fanny Kivimäki bjöd på en improvisationsshow. Sebastian tog med sina trumpinnar och började spela och Fanny dansade till musiken. Barnen och de vuxna fick vara med och göra några ljud när de fick kommando från Sebastian.

Hans och Olivia Uddenberg från Göteborg hade med sig barnen Alfred, Olle och Carl-Wilhelm. Alfred berättade att han tyckte att allting var roligt att få testa på i samband med föreställningen.

Kammarmusikfestivalen pågår till söndag. Sebastian ska medverka i lördagseftermiddagens konsert på Olsbergs Hydraulics AB, som heter Konstnären och entreprenören. Fanny medverkar i Historien om en soldat på söndag, som är avslutningskonserten.