Victor Johansson, idag 18 år och Sveriges främsta simtalang på de längre distanserna, kommer ihåg det väldigt väl.

Fakta: Victor Johansson

Född: 13 september 1998

Från: Nässjö

Klubb: Jönköpings simsällskap

Meriter: JEM-guld 800 meter..

Fakta: Victor Johansson

Född: 13 september 1998

Från: Nässjö

Klubb: Jönköpings simsällskap

Meriter: JEM-guld 800 meter frisim, JEM-silver 400 meter frisim, JEM-brons 1 500 meter frisim. svenska rekordet på 1 500 meter i lång- och kortbana samt på 800 meter i lång- och kortbana.

Aktuell: Har fått ett wildcard till VM i Budapest. Ska simma 400 m (söndag), 200 m (måndag), 800 m (tisdag) och 1 500 m (lördag).

Källa: TT.

Som väldigt ung simmare var han så pass duktig att dåvarande tränaren i Nässjö SLS valde att plocka upp honom i de betydligt äldre träningsgrupperna.

Det var där han fick smeknamnet ”Lilleman” – helt enkelt för att han var så mycket mindre än alla träningskompisar.

– Det var när jag simmade i Nässjö och flyttades upp i elitgruppen som 11-åring. Alla andra var mycket äldre och större än jag. Tränaren, som var från Skottland, kallade mig hela tiden "little man", säger Johansson till TT.

Lilleman har förstås redan blivit stor. Victor Johansson ger hela Simsverige stora hopp på distanser (främst 800 och 1 500 meter) där svenska framgångar länge varit en bristvara.

Till VM i ungerska huvudstaden Budapest har han tilldelats ett wildcard för att, enligt förbundskaptenen Ulrika Sandmark, se och lära.

Victor Johansson drömmer om att göra betydligt mer än så.

– Jag har drömt om att få simma en VM-final.

Fotnot: Tidningen har sökt Victor Johansson för en kommentar.