RYKTEN IN:

Alexander Ytterell, back, Leksand: Tidningen avslöjade redan i januari att den 25-årige backen var nära HV71 och senare kom det fram att Ytterell köpt hus i Jönköping. Högerskytt med ett vasst skott, som i vintras stod för 12 SHL-poäng för nydegraderade Leksand.

Victor Ejdsell, center/forward, BIK Karlskoga: Storvuxen 21-åring, fyller 22 år i sommar, som fick sitt stora genombrott på seniornivå under den gångna säsongen. Ejdsell vann hockeyallsvenskans poängliga med 57 poäng (25+32) på 50 grundseriematcher. Har själv aviserat att han spelar i SHL kommande vinter, mycket talar för att han gör det med HV71. Har också sagt att han är nära NHL-kontrakt.

Sebastian Wännström, forward, Rögle: Landslagsmeriterad 26-åring som vann SM-guld med Brynäs 2012. Inledde den gångna säsongen på ett strålande sätt, men fick kasta in handduken efter 20 matcher på grund av en hjärnskakning. Enligt initierade hockeybloggaren MrMadhawk har Wännström och HV71 kommit överens om ett tvåårsavtal.

André Petersson, forward, HK Sotji: Ett långskott. Landslagsmannen Petersson är tillräckligt bra för att stanna utomlands. Men hans kontrakt med KHL-klubben HK Sotji har gått ut. JP-sporten snackade med den poängstarke forwarden i början av mars och då sa han i alla fall att han är "sugen på HV71".

Tom Hedberg, back, Barrie Colts/Leksand: Ung talang som har SHL-ögon på sig. Enligt uppgifter till JP-sporten är HV en av klubbarna som har talangen på sin radar.

UTGÅENDE KONTRAKT/RYKTEN UT:

Adam Almquist, back: HV-produkt som gjort två raka säsonger i Jönköpingsklubben sedan han återvände hem efter några säsonger utomlands. I slutet av februari sa Almquists agent Patrik Carnbäck att HV valt att inte förlänga kontraktet med backen. Sägs vara klar för Frölunda.

Mikko Lehtonen, back: Värvades in i slutet av grundserien och har varit riktigt stabil i HV-tröjan. En landslagsmeriterad klassback, som uppges lämna HV71 för Tappara.

Dylan Reese, back: Hade stora skadeproblem i grundserien, men kom tillbaka starkt i slutspelet. Bra på det mesta, bland annat i powerplay. Räcker det för nytt kontrakt och vill han själv stanna i Jönköping?

Niklas Hansson, back: Har redan kontrakt med NHL-klubben Dallas Stars och har spelat på lån i HV. Tar säkert chansen till spel i Nordamerika kommande vinter.

Annons

Pär Arlbrandt, forward: Veteranen hade en relativt tung grundserie och var till och med utanför matchtruppen ett kortare tag. Men på slutet varvade han upp ordentligt och producerade nio slutspelspoäng på vägen till SM-guldet. Direkt efter att final sju var över var över aviserade Arlbrandt, med guldhjälmen på, att karriären nu är över.

Chris Abbott, center: Lagkaptenen hade en tung säsong med skador och stundtals petad ur matchtruppen. Klev in i slutspelet när David Ullström bröt handleden och gjorde det riktigt bra, men skadade sig sedan olyckligt (och allvarligt) på en träning strax innan finalen drog igång. Ett superproffs och SHL-veteran. Tveksamt om han blir kvar i HV71. Har ryktats återvända till Luleå. Men frågan är om karriären fortsätter?

Lias Andersson, center: Supertalang som har tagit enorma kliv i sin utveckling under den gångna säsongen. Tidigare har det sipprat ut uppgifter om att Andersson väljer Frölunda till nästa säsong. JVM-spelaren kommer att NHL-draftas i sommar. Så det är nog ingen omöjlighet att han spelar i Nordamerika redan till vintern.

Ted Brithén, center: Har gjort fyra raka säsonger i HV71 och har vuxit ut till en mycket kompetent tvåvägscenter som både kan producera poäng och, kanske framför allt, spela riktigt bra i boxplay. Har trivts fint med Arlbrandt och Sundh. Bör få vara kvar om han själv vill. Frågan är om Brithén är sugen på att testa vingarna på annat håll?

Erik Christensen, center: Har gjort fyra säsonger i HV71. Den här vintern har den NHL-meriterade kanadensaren inte varit lika tongivande som tidigare, även om han stundtals har blixtrat till. Berättade, när SM-guldet var säkrat, att han inte tagit något beslut om framtiden än, men att karriären kan vara över.

Teemu Laine, forward: Har plågats av en korsbandsskada två säsonger i rad. Spelade bara 15 matcher den gångna vintern och mycket talar nog för att 34-årige Laine, som blev guldhjälte för HV 2010, tar ny sats på annat håll.

Christoffer Törngren, forward: Redan klart att den kvicke forwarden med det luriga skottet lämnar HV71. Har tidigare snackats om att Färjestad kan vara ett alternativ för Törngren.

David Ullström, center: Blev klar för moderklubben precis innan transferfönstret slog igen. Bröt i vintras sitt KHL-kontrakt på grund av stora skadeproblem. Hann sedan göra fem matcher i grundserien och två i slutspelet innan en bruten handled satte stopp för vidare spel. Väljer han en hel säsong i HV-tröjan nu?

Andreas Borgman, back: Har kontrakt med HV71 i ytterligare ett år. Genombrottsmannen har dock NHL-ögon på sig efter sin fina insats i HV-tröjan. När världens bästa liga kallar är det många som tar chansen.

Linus Söderström, målvakt: Gjorde dundersuccé under sin första SHL-säsong. NHL-klubben New York Islanders, som draftade Linus 2014, sägs vara sugna på att plocka över den stabile burväktaren. Har dock avtal med HV över nästa säsong.

Niklas Rubin, målvakt: Hockeyallsvensk succéman som lånades in från Tingsryd i slutet av säsongen. Vaktade båsdörren i två finalmatcher, men fick ingen speltid i HV-tröjan. Har kontrakt med Tingsryd över kommande säsong.

DE HAR KONTRAKT:

Fredrik Pettersson-Wentzel, målvakt, kontrakt till och med 17/18.

Linus Söderström, målvakt, 17/18.

Andreas Borgman, back, 17/18.

Christoffer Persson, back, 17/18.

Jacob Cederholm, back, 17/18.

Kevin Stenlund, forward/center, 17/18.

Oscar Sundh, forward, 17/18.

Martin Thörnberg, forward, 17/18.

Kristofer Berglund, back, 18/19.

Lawrence Pilut, back, 18/19.

Erik Brännström, back, 18/19.

Erik Andersson, forward, 18/19.

Anton Bengtsson, center/forward, 18/19.

Filip Sandberg, forward, 18/19.

Mattias Tedenby, forward, 18/19.

Isac Brännström, forward, 18/19.

Simon Önerud, forward, 19/20.

SHL