Enkelt och elegant, glitter och glamour, alla dess sorter av klänningar syntes på röda mattan när det äntligen var tid för Holavedsgymnasiets bal på Badhotellet.

Det var elever från hantverksprogrammet, ekonomiprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, estetprogrammet, handelsprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, naturprogrammet och samhällsprogrammet som deltog i balen.

Även några killar från teknik– och industriprogrammet hittade en partner i något av redan nämnda program.

Flera matchade

Vissa herrar valde att matcha sin partner under kvällen i antingen färg, accessoarer eller material, medan andra gick på egen känsla. En kväll värd att minnas verkade vara mångas förhoppningar, och förväntningarna var höga.

Tilda Rosén och Dennis Madsén var först ut på röda mattan.

Annons

— Jag var nervös först, men sen släppte det, berättade Tilda Rosén direkt i vår livesändning.

Förberedelserna började redan efter sommarlovet i fjol, så efter snart ett år av väntan och spänning kunde hon äntligen, arm i arm, stolt vandra längs röda mattan med Dennis Madsén.

Tilda berättade att året gått fort och att hon efter sommaren ska jobba.

— Jag ska utbilda mig vidare ett halvår och sedan jobba, svarade Dennis.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Älskar att dansa bugg

Ella Sehlstedt Wolinder och Felix Hammarskjöld såg fram emot att dansa tillsammans. De har haft ett par tillfällen i skolan där de framför allt övat på vals, men även foxtrot och bugg.

— Jag har riktigt höga förväntningar faktiskt, framhöll Ella. Jag tycker att det ska bli väldigt kul.

— Jag är nyfiken på hur maten kommer att vara och jag känner några som har gått balen innan som sagt att det är trevligt, så jag är väldigt förväntansfull, uppjagad och engagerad över att det kommer att bli bra, tillade Felix.

Balparen fick avnjuta en trerättersmiddag på Badhotellet bestående av toast skagen, kycklingfilé med pepparrotssås, gratinerad broccoli och ugnstekt potatis, samt en kladdkaka till efterrätt med vispgrädde och en bärkompott.

Kvällen avslutades som sig bör med dans på dansgolvet.