Lätta regnstänk hotade att förstöra timmar av balförberedelser, men kort innan värdparet gick över röda mattan kunde publiken fälla ned sina paraplyer.

Lila, rosa, rött, svart, puder och marinblått. Hela färgpaletten var representerad när de cirka 60 balparen gick över röda mattan. Totalt 143 personer var anmälda. Av dem kom 24 från Nifsarpsskolan och 105 från Eksjö gymnasium. Resten av de anmälda var lärare.

Längtat länge

Amelia Skalberg har sett fram emot kvällen sedan hon började gymnasiet.

Annons

– Jag har stått bredvid och tittat de två andra åren och längtat efter att själv få gå på röda mattan. Det känns jättekul att kvällen är här. Jag ska ha roligt!

Hon är jättenöjd med klänningen.

– Jag hittade precis den jag ville ha på första försöket och köpte den redan förra året eftersom det var den här jag ville ha, säger hon.

Emma Skär Holm kom i sällskap med Albin Adolfsson. Emma hade valt en klarröd klänning och båda såg fram emot kvällen. På lördag tar de studenten, Emma från samhällsvetenskapligt program och Albin från transportprogrammet.

– Det ska bli jätteroligt, säger de.

Mingel före maten

Balgästerna minglade på verandan innan de slog sig ner en våning upp. Vid de dukade borden väntade en festmåltid bestående av Toast Skagen på husets vis till förrätt. Efter det serverades ugnsbakade grönsaker, potatisgratäng med grönpepparsås till huvudrätt. Sittningen avslutades med vaniljpannacotta med hallon till dessert.

Bohemia Big Band stod för musikunderhållningen under kvällen, och studenterna hade haft flera möjligheter att öva på dansen. En del av dem anande att de inte tränat tillräckligt.

SE MER: Så här såg det ut förra året