Elit Vetlanda får vänta med att försöka köra till sig en finalplats. Tisdagens returmöte sköts upp på grund av det regn som fallit över Vetlanda under onsdagen och fortsatte att falla även under kvällen.

Elit Vetlanda hade förberett sig genom att täcka över banan med presenningar men inte ens det kunde rädda onsdagens match.

– Vi var överens med Rospiggarna redan i går om hur vi skulle göra. Vi hade gjort färdigt banan så att den var okej för att köra på när vi täckte över den. När vi ryckte bort presenningarna var banan mjuk men det hade förmodligen gått att åka på den om det inte hade fortsatt regna, säger Mikael Wirebrand.

Beslutet togs gemensant av klubbarna tillsammans med domaren.

– När vi hade gått halvägs runt banan så började det regna igen. Då var det inte så mycket vi kunde göra. Det handlar om förarnas säkerhet, säger Wirebrand och fortsätter:

Annons

– Vi var överens med Rospiggarna och det är här ett beslut som är taget gemensamt.

Semifinalreturen kommer nu att köras den kommande tisdagen istället. Men det finns samtidigt en oro hos de bägge klubbarna eftersom det är den enda tillgängliga reservdagen.

– Tisdag nästa vecka är sista chansen, annars är både vi och Rospiggarna rökta på folk. Det finns inga andra reservdatum, säger Wirebrand.

Vad händer om det skulle se likadant ut då?

– Då är det att ta ett annat datum men då kommer massa gubbar att saknas.

Mikael Wirebrand samlade sina förare i omklädningsrummet direkt efter att beslutet var fattat.

Vad sa du till killarna?

– Den känslan vi hade med oss från Hallstavik i går, den känslan ville jag skicka med killarna hem. Det var mycket sånt snack. Mycket pepp.

Kommer ni tänka till ett extra varv i laguttagningen nu?

– Förarna får ett besked i morgon. Men det vi gör sen är att vi gör det här som om det vore en vanlig tisdagstävling. Vi kommer ta med i beräkningen vad som händer i morgon och under helgen.