Bakom varje framgångsrikt hockeyproffs står en framgångsrik kvinna: åtminstone om man ser på smålandsparet Hjalmarsson.

I veckan hade TV-serien Playmakers premiär på TV4 Play. I serien får tittarna följa sex stycken tjejer som alla har valt att lämna Sverige tillsammans med sina NHL-hockeyproffs för ett liv på andra sidan Atlanten.

Tidigare erbjudanden

Ett av paren som porträtteras i realityserien är Elina Casell Hjalmarsson och Niklas Hjalmarsson som sedan 2007 bor i Chicago, Illinois. Tidningen ringde upp Elina för att höra lite mer om parets TV-debut.

— Vi har fått en del erbjudanden om att vara med i TV-program tidigare, både i USA och i Sverige, men vi har alltid tackat nej. När TV4 kontaktade oss och berättade om det här konceptet så tyckte vi att det verkade mer varmt, genuint och äkta, berättar Elina.

Var höggravid

Annons

I första avsnittet av serien får tittarna se en höggravid Elina som berättar att paret sedan tidigare har sonen Theo, 3 år, och en ”bulle i ugnen som snart är färdigbakad”.

— Nu har bebisen Oliver kommit, men vi filmade allt under mars och april när jag var höggravid, berättar hon.

En av anledningarna till att Elina med familj bestämde sig för att vara med Playmakers var att de själva fick stor kontroll över vad som skulle filmas.

— Vi har filmat nästan 90 procent själva med handkamera och det kändes bra. Det ger en rättvis bild av hur vår vardag i Chicago ser ut, förklarar hon.

En egen karriär

Huvudpersonerna i realityserien är alltså själva flickvännerna och fruarna: inte deras hockeyspelande män.

Under de tio år som paret Hjalmarsson har bott i USA har Elina byggt upp sitt eget varumärke och skapat en karriär som designer.

— Sedan vi flyttade hit så har det varit viktigt för mig att vara en egen individ. Jag är inte bara Niklas fru, förklarar Elina.

NHL
TV4