Sensusscenen som i år flyttat till Kyrkbacken är ett samarbete mellan Svenska kyrkan i Eksjö, Ingarps ungdomskör, Fiesta och Sensus studieförbund. Här får flera lokala band plats.

På scenen spelar bland annat indie rockbandet Lone Silver Lining från Linköping samt hårdrocksbandet Silver Haze från Västervik.

Jönköpingsbaserade Emil Svanängen, mer känd under artistnamnet Loney Dear, vars publik har vuxit sig allt större spelar sin finstämda och samtidigt bombastiska indie pop.

Annons

Sensus målsättning är att hälften av banden på stadsfesten som har anknytning till studieförbundet ska ha kvinnliga medlemmar.

– Åtminstone 40 procent av våra band har kvinnliga bandmedlemmar. Det minsta vi kan göra är att lyfta fram kvinnliga artister på stadsfesten för att bidra med förebilder till unga tjejer, säger Ayla Hammarström, verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund i Östergötland och Norra Småland.

De tyngre akterna varvas med framträdanden av Ingarps ungdomskör och gospelkören Joybells.

– Joybells består av minst 25 personer så det är fullt ös, det får man inte missa, säger Ayla Hammarström.

Under stadsfesten blir det också jazz på svenska och akustisk pop på Sensusscenen på Kyrkbacken. Lördagen avslutas av energiska Soundtrack: Soul som spelar funk och soul.

Jojje ger konsert för barnen

Under barnens timmar på lördagen ger Jojje Wadenius en timmes konsert som börjar klockan 13.00 på Sensusscenen på Kyrkbacken. Han spelar musik till Barbro Lindgrens texter för barn från sitt grammisbelönade album Goda' goda' som även innehåller låtar som Kalles klätterträd och Mitt lilla barn. Jojje Wadenius kommer att spela för den vuxna publiken senare på kvällen.