Nu är det sommar, och likt nu varit kutym i tre decennier nalkas Lönnebergaveckan. På söndag, närmare bestämt, är det dags och grannkommunen har en hel del att locka Eksjös kommuninvånare med.

– Det här är ju en tradition som vi verkligen vill bevara. Många som kommer är hemvändare, men alla är välkomna, och vi försöker hitta något nytt inslag varje sommar. Jag känner alltid en glädje inför den här veckan, berättar Gunilla Aronsson som är en av arrangörerna som varit med sedan starten för över 30 år sedan.

Späckat program

Kyrkan, församlingshemmet och hembygdsgården är skådeplatsen för de flesta arrangemangen men det bjuds även in till exempelvis bakluckeloppis, underhållning och föreläsning i Silverparken och Folkets hus.

I församlingshemmet märks bland annat hantverksutställning på tema vaser och skålar och möjlighet att prova på nåltovning, i hembygdsgården kanske främst tisdagens auktion och nästa söndags traktorrally, och i kyrkan musikunderhållning, besök av textilkonstnären Elisabet Johansson-Danielsson och öppen kyrka då möjligheten finns att till exempel bestiga kyrktornet.

Fullständigt program finns på www.visithultsfred.se.