Kombinationen av ett stundande lov och fredagskänsla riktigt vibrerar i Njudungsgymnasiets galleria. Det tidigarelagda Alla hjärtans dag-firandet som har anordnats av skolans fristående elevkår förhöjer stämningen i Gallerian ytterligare.

— Vårt mål med den här dagen är att sprida glädje på skolan, speciellt nu med allt elände som händer i världen, förklarar Julia Karlsson, en av dem som sitter med i elevkårens styrelse.

Choklad till alla

Elevkåren har spridit information om firandet via deras kanaler på sociala medier. Under dagen kördes ett bildspel på tv-skärmen med kärleksförklaringar som eleverna själva har skickat in. Dessutom delades choklad ut till alla.

Annons

Det är inte första gången elevkåren väljer att uppmärksamma den här typen av högtider. Tidigare har man haft liknande tillställningar vid kanelbullens dag och runt jul.

— Kanelbullens dag var också riktigt uppskattad. Då delade elevkårens styrelse ut kanelbullar till alla som var, eller ville bli medlemmar, berättar Hugo Svensson, som också sitter med i styrelsen.

Ge tillbaka

De båda är överens om att det är roligt att kunna få ge tillbaka skolans elever.

— Ju fler av skolans elever som väljer att engagera sig, desto mer pengar får vi till kåren. Det är sedan dessa pengar vi använder för att till exempel göra sådana här typer av grejer för alla elever, klargör Julia.

— Vi vill göra skolan till en plats med en ännu mer trivsam miljö där alla kan känna gemenskap, säger Hugo.