Bilbyggaren Lukas Koos, som nyligen fick en dokumentärfilm och berättade om sin sjukdom, fortsätter att dra hem priser. Nu senast i helgen då han besökte Green Light Magazines gala i Trollhättan och tog hem en av de tyngre kategorierna, ”Årets manliga prestation”.

— Det här har varit ett helt fantastiskt år, och det här är en tuff kategori att vinna. Det är verkligen Sveriges elit man tävlar emot. Jag tror aldrig att jag ska vinna någonting och det trodde jag inte nu heller. Fastän jag är på scen nästan varje helg är jag skakig nästan varje gång, berättar han nyligen hemkommen.

Fin motivering

Annons

Motiveringen för helgens utmärkelse var en han blev särskilt glad för. ”Denna bilbyggare har lagt ribban högt i år och därmed gjort en otrolig säsong. Åtskilliga timmar nerlagda för att kunna leverera detta utbud av bilar tillsammans med sitt team.”

— Ibland när man vinner ett pris så vet man inte varför, men med en motivering får man förstå det. Man blir rörd av det, förklarar han.

Stora kontraster

Härnäst är han inbjuden till Malmö Motorshow under första helgen i december.

— Ena veckan är man i Las Vegas, nästa på en bilbyggarmässa i Trollhättan och sen till en mässa i Malmö. Och på vardagarna jobbar man som vanligt. Det är en grym kontrast egentligen, reflekterar han.