Mannen, som är i 25-årsåldern, var under brottsperioden bosatt i Sävsjö kommun när han från januari till augusti månad förra året ägnade sig åt ett omfattande bedrägeri. Mannen lurade systematiskt totalt 40 olika personer till att köpa konsertbiljetter och mobiltelefoner över internet.

Till flera målsägande har mannen uppgett sin riktiga identitet och även skickat foton. Mannen har förklarat att det var i avseende att göra rätt för sig senare. Tingsrätten ser det dock inte som en förmildrande omständighet utan man bedömer att det varit ett led i att ange förtroende till de målsägande som varit ovilliga att förskottera medel för biljetter och annat.

Mannen har erkänt samtliga brott och medgett samtliga skadeståndsyrkande.

Tingsrätten väljer att döma mannen till skyddstillsyn med samhällstjänst 220 timmar vilket hade motsvarat tio månaders fängelse om tingsrätten valt det alternativet.

Dessutom ska mannen betala ett skadestånd på totalt drygt 50 000 kronor till 40 målsägande samt genomgå ett påverkansprogram som Frivården bestämmer om.

Mannen ska även ålägga en avgift på 800 kronor till Brottsofferfonden. Överklagan ska ske till Göta hovrätt senast 19 april.