Egentligen var det meningen att ytterligare en deltävling i serien skulle köras och det på Malta i månadsskiftet september-oktober, men den deltävlingen har ställts in.

Istället blev körningen på Santa Pod den sista deltävlingen för i år. Och totaltrea är Magnus Petersson rätt nöjd med, trots allt.

Strulig säsong

— Ja, vi har haft en rätt strulig säsong med mycket haverier och tappade poäng. Mot bakgrund av det får vi i teamet ändå vara rätt nöjda med tredjeplatsen, summerar han.

En seger blev det dessutom och den kom på hemmaplan i Tierp i juni i år.

Annons

— Ja, det var riktigt roligt. Och det var den vinsten, som gjorde att vi kunde nå en tredje plats totalt.

Efter Tierp har han tävlat i Alastaro i Finland i juli och i augusti var det dags för Hockenheim, Tyskland, innan ännu en deltävling avgjordes på Tierp.

Segrade gjorde för andra året i rad Jimmy Åhlund, Norrköping, denna gång före Bengt Ljungdahl från Delsbo, som körde upp sig från femte till andra plats i årets upplaga.

Ska plockas isär

Nu är det alltså färdigkört för i år för Magnus Petersson och hans team. Återstår att plocka isär bilen bit för bit och göra en rejäl översyn inför nästa säsong.

— Det finns alltid grejer som kan fungera bättre. Det får vi putsa på för att försöka få ut bättre effekt på bilen till nästa år.

EM