SPEEDWAY I den tolfte omgången av årets upplaga utav elitserien i speedway lossnade det – rejält, för Magnus Karlsson. Han körde strålande under tisdagens hemmamatch mot Vargarna för sitt Elit Vetlanda. Och han körde upp sig ordentligt efter, den något knackiga inledningen på säsongen. Eller vad sägs om att han inför mötet med Vargarna hade plockat strax över 20 poäng på nio matcher. Under tisdagens match vann han hela 11+1 poäng. Han körde alltså hem, drygt hälften av hela säsongens poängskörd på bara en match.

– Det var extremt skönt att det släppte lite i dag, säger Karlsson.

– Allting fungerade kanon så jag har verkligen inget att klaga på i dag, jag tog lite revansch på mig själv.

Men det började tumultartat för Karlsson. I första svängen, i det första heatet brakade han rakt in i sargen och blev liggandes.

– Egentligen var det ingen fara. Jag fastnade under staketet och kunde inte röra mig så de fick komma och hjälpa mig loss därifrån.

Radarpar

Annons

Det blev i stället omstart i heatet. Väl där var Karlsson hårsmån i från att köra ner lagkompisen, Jacob Thorssell. Det blev ingen kollision mellan Karlsson och Thorssell, i stället slank Karlsson förbi och paret tog sig komfortabelt fram till en femetta.

– Det var lite fäste där på innern så det reste sig och tog tag lite.

– Men det slutade ju med att jag gjorde en bra sväng och tog mig från sista– till förstaplats i stället, säger Karlsson.

Ditt och Thorssells samarbetet fungerade bra i dag?

Absolut, det fungerade bra i dag mellan oss. Det har varit lite upp och ner för mig förut men vi får hoppas att vi avslutar säsongen på samma sätt som i dag.

Regnet öste inte ner men banan var våt nästan hela matchen. Något som kan ha gynnat Karlsson.

– Jag tycker att banan var jättefin i dag.

– Det har varit fuktigt och torrt hela sommaren så att det var fuktigt i dag kanske har lite inverkan. Kanske passar det mig bättre, jag vet inte.

Var det slutspelsformen du visade upp i dag?

Haha, kanske det, jag hoppas att jag kan bygga vidare på dagens tävling.

– Hela laget är klockrent, alla tar bra med poäng så det kan knappast bli bättre. Det är bara hoppas att vi kan bibehålla den hela säsongen ut.