– Vi räknar med kontakter som leder till affärer, säger Thomas Lidbacken, marknadschef för industrikoncernen Ages med verksamhet i bland annat Värnamo och Kulltorp.

Fakta: Utställare från 50 länder

IAA Nutzfahrzeuge lockar till sig 2 000 utställare från ett 50-tal länder i hela världen.

Ind..

Fakta: Utställare från 50 länder

IAA Nutzfahrzeuge lockar till sig 2 000 utställare från ett 50-tal länder i hela världen.

Industrikoncernen Ages har 450 anställda och omsätter 800 miljoner kronor.

Fordonskomponentgruppen FKG har i Sverige 370 medlemsföretag.

Den aktuella mässan är döpt till IAA Nutzfahrzeuge och som under en dryg vecka väntas dra till sig över 200 000 besökare och den har genomförts ett flertal gånger.

I en skandinavisk paviljong organiserad av mässbolaget Elmia i Jönköping och svenska Fordonskomponentgruppen, FKG, har flera av länets underleverantörer samlats för att synas och vara beredda att skapa nya värdefulla affärskontakter.

Skapa exportaffärer

Annons

– Vår paviljong brukar skapa exportaffärer, något som blir allt viktigare för landets och länets underleverantörer och vi är också här för att sätta både Elmia och Jönköping på kartan, säger Peter Scott, kommersiell chef på Elmia som i slutet av augusti arrangerade dem egna lastbilsmässan.

– Det är verkligen spännande att utveckla samarbetet med FKG och skapa mötesplatser för affärer, fortsätter han.

– 70 procent av svenska underleverantörers produktion går till den tunga fordonsindustrin. Tyskland har en egen leverantörsstruktur men möjligheterna för svenska företag att slå sig in på marknaden är betydande, säger Fredrik Sindahl, vd för FKG.

Ny industrikoncern

Ages är en relativt ny industrikoncern vars sex företag tidigare ingick i Jönköpingsbaserade Xano. Företagen är främst verksamma inom gjutning och skärande bearbetning.

– Vi levererar ungefär två tredjedelar av vår produktion till fordonsindustrin. För oss är det viktigt att knyta kontakter utanför Sveriges gränser och den här mässan är ett gyllene tillfälle samtidigt som vi får presentera vår nya företagsgrupp, säger Thomas Lidbacken.

– Konjunkturläget är dock svårbedömt men vi räknar med att skapa många nya värdefulla kontakter här i Tyskland.