Malmbäcks IF har spelövertaget framåt i första halvlek och det är bröderna Filip och Martin Brtan som står för mycket av det kreativa spelet för bortalaget. Men trots övertaget och målchanserna laget skapar så blir det inget mål i den första halvleken.

MATCHFAKTA

Sävsjö FF-Malmbäcks IF 0-1 (0-0)

Mål, Malmbäck: Liridon Sylejmani

Publik: Cirka 30.

MATCHFAKTA

Sävsjö FF-Malmbäcks IF 0-1 (0-0)

Mål, Malmbäck: Liridon Sylejmani

Publik: Cirka 30.

– Vi har inte fått igång vårt spel som förra säsongen då vi spelade riktigt fin fotboll. Men det känns som vi kommer igång mer och mer. Det blir bättre för varje match. När vi inte fick mål i första halvlek så känner man pressen av att kliva fram och göra något. Jag hade själv några bra chanser som jag brände. Skönt att vinna till slut, säger Filip Brtan efter matchen.…

Malmbäcks IF har nu fyra segrar på sex matcher och laget har som mål att vara högt upp i tabellen när den summeras. Just nu ligger laget på en andraplats.

Annons

– Det är klart vi vill vinna serien. Alla lag i serien vet att vi bara förlorade en match förra säsongen så jag tror de har lite respekt för oss. Samtidigt så är det en tuffare serie den här säsongen. Det är jämnare lag i år tycker jag.

Sävsjö FF vet fortfarande inte hur det är att vinna i seriesammanhang den här säsongen och laget har haft svårt att göra mål (endast tre mål gjorda i serien). Inför torsdagens match så hade laget tre oavgjorda matcher och en förlust. Nu inkasserade man en ny förlust och inget mål framåt.…

Laget lyfte sig en aning framåt i den andra halvleken och var nära en gång att näta när man lobbar bollen över målvakten strax utanför.

0-1 kunde ha varit betydligt större den här kalla majkvällen. Den amerikanska målvakten i hemmalaget, Isaac Lindahl, räddar sitt lag många gånger under matchen och var bland de bättre på planen.

– Vi visste att Malmbäck är ett bra spelande lag. Vi ville stänga deras spel på kanterna och i mitten - ha tålamod och gå på kontringar. Vi lyckas med det väldigt bra utan den gången de gör mål. Jag tycker ändå vi håller en nivå som bådar gott. Det känns såklart lite jobbigt att vi bara har skrapat ihop tre poäng hittills, men jag är ganska säker på att målen och trepoängarna kommer att komma framöver, säger Jimmy Nilsson tränare i Sävsjö FF som ger lite extra plus till försvaret och målvakten Isaac Lindahl.