Mannen, som liksom kvinnan är bosatt i Sävsjö kommun, har varit frihetsberövad sedan början av december då han greps efter att kvinnan polisanmält att hon blivit misshandel.

Nu åtalas 60-åringen misstänkt för misshandel och olaga hot. Han nekar till brott.

Slag och sparkar

Enligt åtalet består misshandeln i att mannen har gett kvinnan flera slag mot huvudet, ansiktet och kroppen. Vissa av slagen ska ha skett med någon form av tillhygge.

Han ska även ha dragit eller puttat ner kvinnan på golvet där han sedan sparkat eller stampat henne på kroppen. Han ska också ha dragit henne i håret så att hårtussar lossnat och rispat henne på magen med något spetsigt föremål, som en kniv eller liknande.

Till följd av misshandeln började fick kvinnan sår- och skärskador som blödde, blåmärken, svullnader och smärta.

Åtal för hot

I samband med detta ska mannen även ha hotat kvinnan genom att hålla en kniv framför henne och säga något i stil med att han skulle hugga henne. Allt enligt stämningsansökan.

Den polis som hade kontakt med kvinnan i samband med det inträffade är kallad att vittna i rättegången som hålls på tisdag.

Den övriga bevisningen mot mannen består av fotografier av kvinnans skador, rättsmedicinska yttranden och protokollet från brottsplatsundersökningen i kvinnans bostad.