Den misstänkte mannen skulle låsas in i en cell i arresten på polishuset i Eksjö i oktober förra året, på grund av en annan händelse. I samband med att dörren skulle stängas blev mannen våldsam och bet en arrestvakt i fingret.

Han tog även tag i arrestvaktens krage och drog i den samt rev henne på handleden.

Vid samma tillfälle ska mannen även ha angripit arrestvaktens kollega, ett stationsbefäl. Enligt åtalet bet den misstänkte mannen även stationsbefälet i fingret och drog henne i håret.

Både arrestvakten och stationsbefälet fick enligt åtalet skador och smärta till följd av betten.

Mannen åtalas på grund av detta för våld mot tjänsteman. De polisanställda yrkar också att mannen ska betala skadestånd till dem. Arrestvakten yrkar skadestånd på sammanlagt närmare 14 000 kronor för kränkning, sveda och värk samt inkomstförlust. Hennes kollega vill ha 10 000 kronor för kränkning samt sveda och värk.

I polisförhör har den misstänkte mannen varken kunnat erkänna eller förneka att gjort sig skyldig till våld mot tjänsteman.

Sexuellt ofredande

Mannen är även misstänkt för två fall av sexuellt ofredande som ska ha skett på, eller i närheten, av länssjukhuset Ryhov. Enligt åklagaren har mannen vid de båda tillfällena agerat på ett sätt som kunde förväntas kränka de båda kvinnornas sexuella integritet.

Av gärningsbeskrivningen framgår att mannen bland annat ska ha blottat sig för den ena kvinnan och att han ska ha tryckt sitt könsorgan mot den andra kvinnan. Den misstänkte mannen förnekar dock att han gjort sig skyldig till sexuellt ofredade mot de båda kvinnorna i Jönköping, i november förra året.

Annons

Förutom våldsamt motstånd och sexuellt ofredande är mannen även misstänkt för andra brott.

Vid ett tillfälle, för övrigt samma oktoberdag förra året som incidenten i arresten inträffade, ska mannen ha höjt ett slagträ mot en kvinna i Eksjö kommun. Den händelsen rubriceras som olaga hot. Vid samma tillfälle ska mannen ha trängt sig in i kvinnans bostad och stannat kvar där utan hennes tillåtelse.

Skadegörelse, misshandel och ofredande finns också bland brotten som mannen misstänks för. Rättegången mot mannen kommer att hållas i Eksjö tingsrätt under ett par dagar i mitten av september.