Mannen ska ha gjort intrång bostaden i Nässjö någon gång mellan den 11 juni och 13 juni förra året. Åklagaren anser att mannen tagit sig in i bostaden med syfte att stjäla saker, något han också misstänks ha gjort.

Totalt försvann saker till ett sammanlagt värde av cirka 11 800 kronor, enligt åtalet. Bland stöldgodset finns till exempel en dator, högtalare, en klocka, kläder och skor.

Krävs på skadestånd

Enligt åtalet som väcktes tidigare i veckan ska mannen dessutom ha förstört saker till ett sammanlagt värde av cirka 35 000 kronor. Mannen misstänks bland annat för att ha orsakat brytskador på ett fönster. Han ska även ha eldat inne i bostaden och därigenom orsakat skador på framförallt en säng, en bäddmadrass, och på ett golv.

Enligt åtalet kräver de drabbade personerna skadestånd för det stulna godset. Även bostadsrättsföreningen och försäkringsbolaget kräver ersättning. I de senare fallen handlar det om skadegörelsen.

Av åtalet framgår det att mannen har erkänt grov stöld i polisförhör. Däremot har han varken kunnat erkänna eller förneka skadegörelsen.

Slog sönder på Pressbyrån

Mannen är även misstänkt till försök till stöld på Pressbyrån i Nässjö. Där ska mannen, enligt åtalet, ha krossat en ruta i en dörr och därefter försökt att ta gods till ett okänt värde. Åklagaren skriver i åtalet att ”det fanns en fara för att brottet skulle fullbordas”.

Annons

Mannen har erkänt försök till stöld. Han har även erkänt att han brukat narkotika vid ett tillfälle. Samtliga brott ska ha skett förra sommaren och i början av hösten 2017.