Kvinnan ringde SOS Alarm vid 04.10 på onsdagen och ska ha viskat att hon behövde hjälp. Enligt polisen sa kvinnan också något om en man och en kniv, men sedan bröts samtalet och SOS Alarm fick inte tag på kvinnan igen.

Inte pappa till barnet

Polis och ambulans skickades till en lägenhet i Sävsjö för att kontrollera ärendet. När de kom fram var både en kvinna, ett barn och en man där men läget var lugnt och det konstaterades att kvinnan och barnet inte var fysiskt skadad, så ambulansen kunde lämna platsen.

Annons

Men efter att polisen samlat in uppgifter greps mannen misstänkt för misshandel och olaga hot. Det olaga hotet ska ha skett genom att mannen uttryckt att han skulle döda kvinnan samtidigt som han höll en kniv.

Polisen har gjort vissa beslag på platsen, men polisen vill i inledningsskedet inte gå in på vad det är för något.

Exakt vad mannen och kvinnan har för relation till varandra är i nuläget oklart, men de känner varandra sedan tidigare enligt polisen. Enligt polisen är mannen, som är i 20-årsåldern, inte pappa till barnet som misshandlades.

Olaga tvång

Den misstänkte mannen anhölls under onsdagsmorgonen. Utöver misshandel och olaga hot är mannen även misstänkt för olaga tvång.

– Han ska ha tvingat kvinnan att ta ut pengar till honom, säger Fredrik Magnusson vid polisen på Höglandet.