Enligt åtalet som väcktes under torsdagen ska mannen under sin tid på häktet i Jönköping ha uttryckt något i stil med ”Hade vi varit på utsidan hade jag skurit halsen av det vakthavande befäl som jobbade i helgen”.

Uttalandet ska ha gjorts till en häktesvakt som i sin tur berättat om händelsen för det vakthavande befälet. Enligt åklagaren kunde den nu åtalade mannen ha räknat med att det inträffade skulle nå det vakthavande befälet.

Åklagaren anser därmed att mannen bör dömas för hot mot tjänsteman. I polisförhör ska mannen själv ha nekat till brott.

Grovt narkotikabrott

Mannen är även misstänkt för flera narkotikabrott, varav ett bedöms som grovt. På en adress i Nässjö kommun ska mannen ha innehaft och förvarat narkotiska preparat i form av 598 gram MDMA och 741 gram amfetamin. Åklagaren anser att brott bör bedömas som grovt, då det rör sig om en särskilt stor mängd narkotika.

Enligt åklagaren har mannen huvudsakligen haft narkotikan i överlåtelsesyfte. Mannen själv förnekar inblandning i det brottet, enligt vad som framgår av åtalet.

Det grova narkotikabrottet ska enligt åklagaren ha skett i slutet av december förra året. Mannen är även misstänkt för flera fall av ringa narkotikabrott och narkotikabrott av normalgraden. Några av dem har han erkänt. De brotten har skett i slutet av förra året och början av 2018.