I slutet av oktober förra året ska mannen, enligt åtalet som väcktes under fredagen, ha slagit kvinnan med flera slag i huvudet. Mannen använde en sko som tillhygge.

Skarpladdat vapen

Ett par månader senare ska mannen, enligt samma åtal, ha hotat sin sambo genom att säga något i stil med att han skulle skjuta henne och att han har ett skarpladdat vapen. Det var vid detta tillfälle som mannen även försökte öppna väskan med revolvern i, framgår det av gärningsbeskrivningen.

Annons

Mannen ska ha misshandlat sin sambo vid ytterligare ett par tillfällen, enligt åklagaren. Den ena gången bestod misshandeln i att mannen tilldelade kvinnan knytnävsslag i ansiktet och mot kroppen. Han ska även ha tagit stryptag på henne. Misshandeln ledde till att kvinnan föll omkull och skar sig på en ljuslykta. Vid detta tillfälle fick kvinnan bland annat sårskador och underhudsblödningar.

Vid ett annat tillfälle ska mannen ha slagit kvinnan med knytnäven i ansiktet samt tagit stryptag på henne.

Förnekar brott

Mannen förnekar att han gjort sig skyldig till merparten av brotten. Det enda han erkänner är att han hade en revolver, kaliber 320, samt ammunition utan att ha rätt till det. Enligt åtalet hade mannen närmare 300 kulammunitioner, varav 47 var i samma kaliber som revolvern mannen hade. Den åtalade mannen ska också ha haft åtta stycken hagelammunition.

Mannen, som sitter frihetsberövad, kommer inom kort att få berätta sin version av det inträffade i Eksjö tingsrätt. Till rättegången kommer även kvinnan som ska ha utsatts för brotten att kallas, liksom flera vittnen.

Brotten ska ha skett inom Sävsjö kommun under några månaders tid.