Vid 20.30-tiden på nyårsafton fick polisen ett samtal om en misshandel i Aneby.

— Det var en pojke född 03 som ringde in och sa att han blivit slagen av sin pappa, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i region öst.

En polispatrull skickades till platsen och grep pappan, som är i 40-årsåldern. Mannen är nu misstänkt för misshandel. Polisen hade tidigt på nyårsdagen inga uppgifter om hur svårt skadad pojken blev.

Annons

Som vi tidigare rapporterat om greps en man i 50-årsåldern vid 15.00-tiden på nyårsafton i Sävsjö misstänkt för försök till dråp, misshandel och olaga hot. Mannen ska ha slagit en kvinna.

Utöver denna två händelser rapporterar polisen om en relativt lugn nyårsafton ur brottssynpunkt i hela länet. Två personer ska ha börjat att slåss i Nässjö strax före tolvslaget som ledde till en anmälan om misshandel. Inga gripanden skedde och ingen blev allvarligt skadad.

I Jönköping ryckte räddningstjänsten ut på två mindre bränder som inträffade i bostadsområdet Råslätt. Larmen inkom mellan klockan 00.30 och 01.30 natten mot nyårsdagen. I båda fallen handlade det om bränder i soprum. Bränderna var snabbt under kontroll, ingen skadades.

Nyårsaftonens kväll startade med ett flertal avåkningar i det hala väglaget. En singelolycka inträffade på riksväg 32 norr om Eksjö vid 18-tiden och några timmar senare skedde en olycka på riksväg 31 norr om Korsberga där en A-traktor körde av vägen. Ingen ska ha skadats allvarligt.

Ytterligare en trafikolycka inträffade strax efter tolvslaget mellan Ryggestorp och Edhult, i höj dmed Sunhultbrunn. En bilist körde in i en stolpe, men ska ha klarat sig undan skador.

Ett flertal personer omhändertogs för berusning under natten i länet.

— Tittar man statistiken så verkar det förutom trafikolyckorna ha varit en hyfsad lugn nyårsafton i länet, säger Lars-Göran Nilseryd.