Våldtäkten ska ha skett i Tranås i lördags, enligt åklagare Kristoffer Clausen.

– Det är en kvinna som mannen inte är bekant med som är målsägande, kommenterar Clausen.

– Våldtäkten ska ha skett inomhus, tillägger han.

Under häktningsförhandlingen i Eksjö tingsrätt förnekade den misstänkte mannen att han gjort sig skyldig till brott. Tingsrätten gick dock på åklagarens linje och häktade mannen för våldtäkt.

Brotten ska ha skett 23 september

Annons

Mannen i 55-årsåldern och en något yngre man, född på 1980-talet, häktades även misstänkta för rån och övergrepp i rättssak. Enligt åklagaren är det samma kvinna som utsattes för samtliga brott.

– Rånet består i att de har tagit bland annat smycken och kontanter från kvinnan, säger Kristoffer Clausen.

Samtliga brott ska ha skett i lördags, den 23 september. Medan den äldre av männen förnekade att han gjort sig skyldig till brotten, kunde den yngre mannen varken erkänna eller förneka brott under sin häktningsförhandling.

– Han saknar klara minnesbilder, sa den yngre mannens advokat Uno Karlsson.

Den misstänkte duon har suttit anhållen i arresten i Eksjö, men kördes efter respektive häktningsförhandling till häktet.

Tingsrätten ansåg bland annat att männen skulle häktas då det finns risk att de fortsätter sin brottsliga verksamhet om de skulle släppas på fri fot. Det finns också risk att duon undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen om de inte är fortsatt frihetsberövade, menade tingsrätten.

Häktningsförhandlingarna mot de båda männen hölls bakom stängda dörrar. Åtal ska väckas senast den 10 oktober.