En man i 20-årsåldern ringde polisen efter att han blivit utsatt för ett personrån vid 02-tiden natten mellan måndag och tisdag.

Två personer ska ha rånat mannen på jacka, pengar, mobiltelefon och en klocka, uppger polisen. Händelsen inträffade på Bandygatan, nära Ica Kvantum.

— De smög upp bakom honom och slog honom i huvudet. Sedan tog de hans saker och lämnade platsen springande mot centrum, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region Öst.

Polisen var på platsen och sökte efter gärningsmännen bland annat med hundpatrull, dock utan resultat. Vittnen till händelsen, eller personer som kan ha uppgifter som kan hjälpa utredningen, uppmanas kontakta polisen.

— En av gärningsmännen ska ha varit cirka 185 centimeter lång och ha haft skägg och en mörk jacka med luva. Den andra var cirka 180 centimeter lång, han ska ha haft en fiskehatt och en marinblåjacka, säger Thomas Agnevik.

Den utsatta mannen fick också slag i ansiktet och kände smärta, men han ska inte ha behövt akut sjukvård. Mannen skjutsades hem av polisen.

Man gripen i Eksjö

I Eksjö blev en kvinna misshandlad av mannen hon har en relation med. Den misstänkta mannen greps av polisen.

Det var överlag en hel del fylleri i Jönköpings län under juldagen. Från klockan 22 på kvällen till klockan 07 på morgonen hade polisen omhändertagit 36 personer i länet för berusning.

Annons

— Det har varit stökigt runt omkring i länet. Juldagen och nyårsnatten är våra jobbigaste nätter, då förväntar vi oss mycket fylla och krogvåld, säger Thomas Agnevik.

I Jönköping blev en taxichaufför slagen av kunderna i samband med bråk om betalning. De misstänkta söktes av polis men hittades inte.

Flera misshandlade i länet

I Gislaveds kommun blev flera personer misshandlade. Polisen larmades om att ett tiotal personer bråkade utomhus i Gislaved vid 03.30-tiden.

— Vi misstänker att minst en person har blivit sparkad i huvudet. Jag tror att den personen fick åka med ambulansen, men jag är inte helt säker, säger Thomas Agnevik.

Man har upprättat en anmälan om grov misshandel, eftersom man tror att målsägaren blivit sparkad i huvudet. Ytterligare två anmälningar om misshandel av normalgraden har skrivits. De som blivit utsatta är män i 20-årsåldern.

— Det är ganska stora oklarheter om vad som hänt. Vi har hållt vittnesförhör med några personer men det finns ännu ingen formellt misstänkt för detta, säger Thomas Agnevik.

Polisen offensiv

Ytterligare en misshandel har anmälts i Smålandsstenar, i Gislaveds kommun. En man ska ha fått knytnävsslag i ansiktet. Han behövde inte uppsöka akut sjukvård men polisens presstalesperson tror att mannen uppsöker sjukvård själv.

— Han trodde själv att näsan kunde vara bruten, säger Thomas Agnevik.

Men trots dessa ärenden var det relativt lugnt på våldsfronten för att vara juldagen, menar Agnevik.

— Vi hade mycket personal i tjänst och det har funnits möjlighet att jobba ganska offensivt och ta in dem som varit för berusade. Att det inte har varit så mycket krogvåld kan vi ju hoppas beror på att vi varit så offensiva. För generellt så är det så att i nio fall av tio så är de inblandade påverkade, säger Thomas Agnevik.

FOTNOT: Har du uppgifter till polisen? Kontakta dem på telefonnummer 11414, eller fyll i polisens tipsformulär här.