Tingsrätten meddelade sin dom under tisdagen.

”Gärningarna har ett högt straffvärde och det är fråga om artbrott” står det i tingsrättens dom.

Mannen, som är i 50-årsåldern, avslöjades efter att polisen fått tips om hantering av en större mängd narkotika. Polisens spaningsavdelning började arbeta med ärendet.

Vid ett tillfälle sågs två personer vid den nu dömde mannens bostad i Nässjö kommun. På väg därifrån sågs besökaren kasta ifrån sig något i en soptunna, innan han stannades av polisen. I påsen fanns 23,71 gram amfetamin som mannen i 50-årsåldern straffas för att ha överlåtit till den andre mannen.

Grovt brott

Övervakningen fortsatte, varefter mannen ertappades för andra narkotikabrott varav ett alltså bedöms som grovt. Med hänsyn till den mängd narkotika som beslagtagits är det, enligt tingsrätten, ingen tvekan om att det handlat om innehav/förvaring i överlåtelsesyfte.

Mannen har förnekat det brottet och all anknytning till lokalen där narkotikan hittades. Men tingsrätten fann att åklagaren har motbevisat de uppgifterna – på flera olika sätt.

Förutom grovt narkotikabrott, dömdes mannen även för två fall av narkotikabrott av normalgraden samt ett ringa narkotikabrott. Mannen har erkänt en del av brotten, men inte alla.

Skulle skära av huvudet

Mannen i 50-årsåldern döms också – mot sitt nekande – för att ha hotat en anställd på häktet i Jönköping. Hotet ska ha haft innebörden att han skulle skära huvudet av en häktesanställd om de inte varit innanför häktets väggar.

Annons

Mannen friades från misstankarna om ett narkotikabrott, som enligt åklagaren skulle ha skett någon gång mellan den 18 och 19 december förra året.

Den nu dömde mannen ska vara kvar i häktet i väntan på att domen vinner laga kraft.