Tidningen fick en timma före beskedet från tingsrätten kontakt med vice chefsåklagaren, som då lämnade det här beskedet:

— Vi kommer senare under torsdagen eller tidigt fredag morgon ta beslut om fortsatt handläggning i fallet.

Det blev redan samma torsdag eftermiddag och häktningsframställan riktas mot den man, som sitter anhållen misstänkt för mord inne på en restaurang i Nässjö.

Hänvisar till sekretess

I övrigt är Törsleff mycket förtegen och vill inte lämna ut några nya uppgifter i fallet med den mordmisstänkte mannen.

— Vi är fortfarande i ett tidigt skede av förundersökningen och det är sekretess som gäller, kommenterar hon.

Annons

Hon uppgav samtidigt att rubriceringen i fallet inte var ändrat utan mannen alltjämt är misstänkt på den starkaste graden av misstankar.

— Ja, han är på sannolika skäl misstänkt för mordet, svarar hon.

Hon vill inte kommentera om bevisläget är bra utan hänvisar även i det fallet till sekretessen.

Inne i restauranglokalen

Enligt uppgift från den advokat, Mikael Svegfors, som utsetts till försvarare åt den misstänkte mannen var det oklart om ytterligare polisförhör skulle hållas under torsdagen med mannen, som är i 45-årsåldern.

Mordet, som ägde rum någon gång efter 13-tiden på onsdagen, inträffade på en restaurang i centrala Nässjö. En person, som uppges vara i 25-årsåldern, avled av de skador han ådrog sig vid den svåra misshandeln inne i restaurangbyggnaden.

Dramat utspelade sig inte i den del, där gäster satt och åt lunch, utan ska ha inträffat någonstans i restaurangens köksregion eller förvaringsutrymmen.

Avhämtades sent onsdag

Restaurangen Nässjö Steakhouse var stängd och nedsläckt under hela torsdagen. Det har restaurangen varit ända sedan dramat utspelade sig på onsdagseftermiddagen.

Senare under onsdagskvällen, strax efter 19.30-tiden, ska minst fyra-fem polisbilar ha anlänt tillsammans med ett fordon, som avhämtade den avlidna mannen från restauranglokalen.

Det uppger ett vittne, som bor i närheten av restaurangen.

— Jag såg först några av de här bilarna anlända och sedan vända tillbaka av någon anledning. Men så en stund senare, det bör ha varit mellan halv åtta och åtta på onsdagskvällen, kom först två polisbilar, ett annat fordon och så två polisbilar till. De stannade nära restaurangen och var sedan inne i lokalen i högst en halvtimma innan bilarna avlägsnade sig igen.