När Vrigstad besegrade Aneby i våras var det Ahmed Khaled Awad som gjorde båda målen i 2–0-segern. Den här gången blev det seger med 3–2 och återigen blev teknikern tvåmålsskytt.

MATCHFAKTA

Aneby SK–Vrigstads IF 2–3 (0–2)

Mål, Aneby: Emanuel Johansson 2.

Vrigstad: Ahmed ..

MATCHFAKTA

Aneby SK–Vrigstads IF 2–3 (0–2)

Mål, Aneby: Emanuel Johansson 2.

Vrigstad: Ahmed Khaled Awad, Fredrik Gustafsson.

– De är ett bra lag så jag vet inte riktigt varför jag lyckas göra mål mot just dem, men jag gillar förstås att möta dem, säger han nöjt efter matchen.

Efter att ha gjort två mål i den första halvleken blev det dock sparsamt med speltid efter paus för Khaled Awad.

Opererat hjärtat

Anledningen till det är en hjärtoperation som han genomgått.

Annons

– Det brukar inte vara några problem att spela hela matcher men den här gången började hjärtat rusa och då fick jag vila. Jag måste gå till en doktor och kolla upp det men förmodligen beror det på att jag är inne i en fasteperiod nu, säger han.

Ahmed Khaled Awad, som är inne på fjärde raka säsongen i Vrigstads IF, lär dock komma tillbaka. Och även om det inte sker några fler möten med Aneby SK den här säsongen lär ASK få se upp ifall lagen möts igen nästa säsong.

Nära kvittering

Vrigstad var det klart bättre laget i första halvleken och ökade även på ledningen till 3–0 i den andra.

Ett andra gult kort för Timmy Abelsson ändrade dock på saker och ting. Det var först då Aneby vaknade. Efter att ha prickat både ribban och stolpen kom målen.

Rutinerade Emanuel ”Ema” Johansson gjorde två nästan identiska mål och var ytterst nära att sätta även en kvittering när han konstsparkade bollen en decimeter över ribban i slutminuten.