Under förra veckan deltog Eksjöbon Maria Claesson som är hemvärnssoldat tillhörande Göta-ingenjörregemente, Ing2 i försvarsmaktens motsvarighet till OS. Skyttetävlingarna ägde rum i Daegu i Sydkorea.

Sköt personbästa

Tävlingsveckan startade bra för Maria Claesson. Första tävlingsdagen sköt hon personbästa i ett delmoment inom sportpistol, precisionsmoment.

— Jag kände mig lugn och samlad precis före start och tävlingen förlöpte bra. Jag lyckades skjuta personbästa med två poäng och kom upp i 282 poäng, säger hon.

På tisdagen gick det dock inte lika bra.

— Under snabbmomentet mäktade jag inte riktigt med att hålla ihop så bra, utan stannade redan på 269 poäng ungefär cirka 12-15 poäng under vad jag presterat senaste tiden.
 Sammanlagt blev det 551 poäng och inte allt förskräckligt. Jag är glad och stolt över det resultatet i detta mitt första Military World Game som är det sjätte i sitt slag, säger hon.

Onsdagen och torsdagen var tävlingsfria dagar.

Problem med vinden

På fredagen var det militär snabbmatch. De 50 bästa i dam respektive herr tävlade om att ta sig vidare till individuella matcher på lördag.

Annons

Träningen hade gått bra för Maria Claesson men under tävlingen började hon känna sig kall av vinden som hade blivit kraftigare under dagen. Under tävlingen sköt hon, enligt sig själv låga, 538 poäng. Men Maria tillsammans med ytterligare två svenskar tog sig ändå vidare till lördagens individuella finalskjutning.

På lördagen var Maria Claesson revanschsugen efter kvalresultatet och hon inledde starkt.

— Vid min första individuella finalskjutning någonsin levererade jag ett fantastiskt skytte på de fyra första tiosekunders-serierna. Av 200 möjliga poäng tappade jag bara 6 poäng, säger hon.

Tappade mot slutet

Även åttasekunders-serierna gick bra men därefter tappade Maria något. Hon slutade på 557 poäng.

— Jag var trots allt supernöjd och stolt och kände att jag har axlat trycket före, under och efter tävlingarna precis så som jag visualiserat det. Mitt mål blev uppfyllt, så tack för mig... Mission completed!

Maria Claesson slutade till slut på plats 32.

— Vad beträffar placering så var det 46 damer av cirka 65 bästa inom militära sportskyttet som gick vidare till finalskjutning och jag placerade mig på plats 32. Gott! säger hon.

I helgen hölls avslutningsceremonin i Korea och Maria Claesson förklarar att hon gillar arrangemanget.

— Samtliga miljöer så som logi, logistik, skjutbanor, träningsfaciliteter med mera var suveränt bra, säger hon.