I lördags var det återigen dags för Puttes minnesspelning på Eksjö stadshotell. Nick Borgen var kvällens trubadur. Men uppträdde gjorde också Popoperan, Receding Hairline och Mariannelundsbandet Hunky Dory. I det sistnämnda bandet var Mariannelundsbon William Isaksson med och spelade.

På sätt kunde styrelsen från Puttes minnesfond säkerställa att William var på plats under kvällen för att ta emot stipendiet.

— Det var väldigt kul att få ta emot det, samtidigt som det var lika oväntat. Jag har inte bestämt hur jag kommer att använda pengarna än. Men det kommer att gå till min musik på något sätt, berättar han.

Fortsätter med musiken

Annons

William har spelat piano sedan han var runt åtta år gammal. Sedan dess har det fortsatt. Under sommaren fyller han 19 år och han går sista året på gymnasiet. Musiken kommer han att fortsätta med efter studenten.

— Tanken är att jag ska läsa vidare på musikhögskola och att jag kan varva studierna med att vara ute och spela. Jag är ute mycket och spelar nu också, både själv och med olika band.

— Det här stipendiet är ett bevis på att det jag gör är något bra och att det betyder något för kulturlivet i kommunen, säger han.

Hans största intresse

Att intresset för att spela piano har hållit i sig tror William kan bero på att han får så mycket uppskattning i det han gör.

— Jag tycker också att det är roligt och utvecklande. Jag spelar varje dag eftersom det är en färskvara. Jag spelar även de dagarna när motivationen inte finns. Men det är mitt största intresse.

2015 fick William Isaksson Elizapriset. Han har även spelat fyrhändigt ihop med Robert Wells när Olsbergs arena i Eksjö invigdes 2011. Han har även blivit antagen till Robert Wells Summer Camp flera gånger, där bara 15 elever kommer med per kurs.