Så blir du premiumkund/våra olika paket.

Någon måste producera råvarorna och laga maten på krogen, någon odlar bomullen och syr jeansen som du köper och någon granskar dina kommunpolitiker, skriver ett porträtt på din farmor när hon fyller 100 eller analyserar den senaste fotbollsmatchen och publicerar i din lokala nyhetsapp.

Gemensamt för dem alla är att de vill ha lön för utfört arbete. Även journalisten. Som ofta ställer just dumma frågor. Och bra frågor, och alla frågor däremellan till personer som inte vem som helst har tillgång till, men som många har ett intresse av att läsa om.

Du har säkert redan förstått vart jag vill komma: Kvalitetsjournalistik kostar pengar att producera och det är rimligt att den som konsumerar den är med och betalar.

Många nyheter är allmängods, exempelvis sportresultat, brott och olyckor, som sprids i både nyhetskanaler och sociala medier snabbt och effektivt. Men en väldigt stor del av det vi på Smålands-Tidningen erbjuder är unikt material som ingen annan lokal aktör gör. Vi är närvarande i din vardag och i den miljö du lever när vi granskar och avslöjar felaktigheter i samhället och på så sätt bidrar vi till både öppenhet, demokrati och ett bättre lokalsamhälle. Och vi tar ansvar för det vi publicerar genom att låta oss granskas av publiken och rätta det som blir fel.

Annons

Vår journalistik står helt enkelt i din tjänst när vi jobbar med vårt uppdrag att informera och engagera med lokalsamhällets bästa i fokus. Det har den alltid gjort, och det fortsätter den att göra alltmedan medielandskapet snabbt förändras i takt med att du som läsare ställer allt högre krav, inte minst digitalt, vilket har gjort att vi måste utveckla oss och bli ännu bättre.

Därför tror vi nu att vår journalistik är värd att betala för och därför lanserar vi nu Premium på Smålands-Tidningen. Det innebär att en del av vårt material bara blir tillgängligt för den som betalar eftersom vi tycker att det är naturligt att den som betalar också ska ha tillgång till mer än andra. De jobb vi lägger ned mer kraft på, som analyser, faktagranskning och berättande, kommer att Premiummärkas medan mer allmänna nyheter fortsatt är öppna för alla.

Du som redan är prenumerant har självklart tillgång till allt vi gör, inte bara på din tidning utan allt material från våra titlar i Småland, både i papperstidningen, i e-tidningen, på webben och i appen och även till vår Plusklubb som är full av erbjudanden. Det är bara att logga in och läsa.

Du som inte redan är kund hos oss är varmt välkommen att prova något av våra paket som Premiumkund

Många andra medieaktörer har redan börjat ta betalt och det finns numera en större acceptans och förståelse för att man måste betala i dag för att få journalistik även i morgon. Nu är det upp till oss på Smålands-Tidningen att bevisa att vi är bra nog och att vårt innehåll är värt att betala för. Det kommer vi att kämpa för varje dag.

LÄS MER: Så gör du som redan är prenumerant för att aktivera ditt konto och komma åt Premium-materialet

LÄS MER: Så blir du premiumkund/våra olika paket

LÄS MER: Här får du mer information om Premium