Mejerijätten berättar om misstaget i ett pressmeddelande. De aktuella produkterna som återkallas är laktosfri creme fraiche med 34 procent fett med bäst före datum den 7 december samt lätt creme fraiche franska örter med bäst före datum den 6 december.

På den naturella creme fraichen är det är det bägaren som är felmärkt medan det i den smaksatta varianten är folien som är felmärkt.

De två produkterna har av misstag märkt som laktosfria trots att de innehåller laktos. "För personer med laktosintolerans kan den felaktigt märkta produkten ge magbesvär vid konsumtion", skriver Arla i pressmeddelandet.

– För oss är det oerhört viktigt att alla konsumenter känner sig trygga med våra produkter. För att minimera risken att någon råkar ta fel produkt så återkallar vi samtliga felmärkta produkter. Vi beklagar allt besvär som detta kan ha orsakat, säger Gina Kylin, Kvalitetschef på Arla i pressmeddelandet.

Den som har köpt de felmärkta produkterna uppmanas att lämna tillbaka dem i närmsta butik och då få ersättning för produkten.

Produkterna har sålts i hela landet.

Mat