Få ändamål är väl så behjärtansvärda som att hjälpa cancersjuka barn och deras familjer, vilket är just vad Projekt 322:s verksamhet går ut på. På fredag är det dags igen då man tillsammans med Ingatorp-Bellös församling dukar upp för välgörenhetskonsert i Ingatorps församlingshem med Simon Ådahl som 1990 vann Melodifestivalen i konstellationen ”Edin-Ådahl” med låten ”Som en vind”.

– Det blir en cafékväll med sång och musik, fika och lotterier med skänkta priser. Det enda vi oroar oss för är att församlingshemmet inte kommer att räcka till, skrattar Kristina Westerström från församlingen och tillägger att hon förstås hoppas på fullt hus.

Mycket värt för familjerna

Konserten och cafékvällen sker i samband med internationella barncancermånaden i september. Förra året drog Projekt 322 in ungefär 30 000 kronor under månaden och verksamhetsledaren Tomas Lind förklarar hur väl pengarna kommer till pass. Bland annat genom att ordna upplevelser för de sjuka barnen och deras familjer.

– Människor jagar dagar av lycka, men de här familjerna jagar ögonblick av lycka. Det behövs inte alltid så mycket och många gånger märker man efteråt hur mycket det har betytt, säger Tomas och berättar att många ringer och hör av sig för att tacka.

Projekt 322 samarbetar med länssjukhuset Ryhov i Jönköping, Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, Södra Älvsborgs sjukhus i Borås, Universitetssjukhuset i Linköping och sedan i vintras St Eriks ögonsjukhus i Stockholm.

Annons