Vet du mer? Har du bilder?
Tipsa

Det var klockan 09.37 som polisen larmades om ett inbrott på Carl-Axel Forsgårds Åkeri AB på Fanergatan.

Enligt informationen som polisen har fått från företaget ska ett okänt antal misstänkta gärningsman tagit sig in i företagets lokaler och därefter stulit ett 20-tal lastpallar med katalysatorer till bilar.

Även ett verktygsskåp, tankkort och kontanter är borta, uppger polisen.

Polisen misstänker även att en truck eller en lastbil ska använts i samband med inbrottskuppen.

– Vi tittar på hur det tagits därifrån. Det är möjligt att man haft kameror, så vi behöver utreda vad som skett, säger polisens Hanna Johansson.

Annons

Polisen utreder just nu händelsen som grov stöld och uppskattar att godsvärdet på det stulna materialet ligger på omkring två miljoner kronor.

– Vi kommer göra en brottsplatsundersökning. Nu samlar vi in så mycket information som det bara går.

När inbrottet skedde kan polisen ännu inte säga, men man vänder sig till allmänheten om någon sett något kring onsdagskvällen eller under natten mot torsdagen. Man uppmanas då höra av sig via 114 14.

Kan det handla om organiserad brottslighet?

– Det kan vi inte säga, vi vet så lite. Men tänker man logiskt, eftersom det är ett stort parti som forslats därifrån, kan man gärna dra den slutsatsen att det är medvetet om man använder sig av truck eller lastbil. Sen om det är organiserat kan jag inte uttala mig om i det här läget, säger Hanna Andersson.

Företagets ägare vill inte gå ut med sitt namn, och förklarar varför:

— Då måste vi flytta eller lägga ner verksamheten, för de här katalysatorerna är så åtråvärda. Det här känns inte roligt, säger han.

— Vi kör vidare men kommer att genomföra fler säkerhetsåtgärder nu. Eftersom vi är försäkrade hoppas jag inte att vi ska förlora så mycket ekonomiskt på stölden.