Hur känns det att vara tillbaka?

— Det känns bra, tack! Det är lika roligt att vara på turné som det alltid varit och jag blev faktiskt lite förvånad över hur naturligt det kändes att stå på scen igen efter så lång tid.

Hur har pausen påverkat din utveckling som artist?

Fakta: Miss Li

Namn: Linda Carlsson

Ålder: 34 år

Debut: 2006 med “Late Night Heartbroken Blues”...

Fakta: Miss Li

Namn: Linda Carlsson

Ålder: 34 år

Debut: 2006 med “Late Night Heartbroken Blues”.

Favorit sommaraktivitet: Åka vattenskidor och grilla.

— Jag har jobbat en del som låtskrivare och hjälpt andra artister under detta långa break, och då har jag nog också kunnat utveckla mig själv i takt med att jag hjälpt andra. 

— Summa kardemumma: allt man lär sig när man testar nya saker är bra OM man tillåter sig själv att växa i både medgångarna, men framförallt också i motgångarna.

Hur uppfattar du att denna förändring har mottagits av din publik?

Annons

— Jag skulle nog säga att jag bara uppfattat det som 110% positivt. Med tanke på hur låtarna tagits emot och hur folk sjunger med så kan jag inte tolka det på nåt annat sätt.

Hur har turneringen gått hittills?

— Det har känts bra! Jag har ju med mig världens bästa band så jag bara lutar mig tillbaka och åker med. Publiken är alltid galet pepp och jag älskar att köra de nya låtar som jag släppt.

Vad har du för förhoppningar inför uppträdandet på Eksjö Stadsfest?

— Jag längtar ihjäl mig till giget och jag kan inte bärga mig tills jag får sjunga ihop med er! Jag har gigat i Eksjö för typ tusen år sedan. Det var typ 2007. Jag hade 3 gig på en dag; Stockholm, Avesta, Eksjö samma dag. Jag körde bilen själv. Det var GALET! Men kul! 

Har du några planer på vad du vill göra härnäst? Kan vi förvänta oss att se mer utav dig i höst?

Självklart! Tanken är att albumet ska släppas. Jag jobbar parallellt med det samtidigt som jag turnerar. Det är galet hektiskt! Hoppas jag hinner. Men hur som helst kommer nån mer singel, det tror jag att jag kan lova!