Rättegången i Eksjö tingsrätt hölls i kvinnans frånvaro. Rätten konstaterade dock att kvinnan i polisförhör har förklarat sitt agerande den aktuella dagen, förra sommaren, med att hon blev dåligt bemött på campingen och att detta till slut gjorde henne arg. Därför slog hon tillslut sönder ett av stugans fönster.

Vidare ska kvinnan ha sagt något i stil med att ”det är rätt åt dem”, detta eftersom de enligt kvinnan slängde ut henne på gatan utan att bry sig om att hon inte hade någonstans att ta vägen.

Saknar betydelse

Tingsrätten ansåg att det var styrkt att kvinnan gjort sig skyldig till skadegörelsen. ”För det fall hon tidigare blivit illa behandlad av uthyraren, saknar denna omständighet betydelse”, skriver tingsrätten i domen som meddelades tidigare i veckan.

Kvinnan som är i 45-årsåldern dömdes till 60 dagsböter á 50 kronor, alltså 3 000 kronor i böter. Kvinnan ska även betala skadestånd till den drabbade campingen med sammanlagt 4 789 kronor. Skadeståndet avser byte av fönsterruta, städning och utebliven inkomst för uthyrning av stugan fram tills en glasmästare hade tid att reparera fönstret.