Makarna, som var i 60- och 70-årsåldern, återfanns i sitt hem som ligger i ett mindre samhälle utanför Linköping under gårdagskvällen. Polisen misstänker nu dubbelmord.

– Av det som vi har sett visar omständigheterna att de inte gjort det här själva. Det är ett väldigt allvarligt brott, misstänkt mord, och detaljer om personernas identitet kan därför inte lämnas i nuläget, säger Björn Öberg presstalesperson vid polisen till Expressen.

Under måndagskvällen och natten till tisdagen har polisen jobbat intensivt med att säkra spår. Grannar har förhörts och polisen har även kallats in hundpatrull som sökt igenom området.

– De var som vilka Svenssons som helst, jag förstår inte varför någon skulle vilja mörda dem, säger en boende i området till Expressen.

Annons

Under måndagen återfanns dessutom något som polisen misstänker kan vara en kroppsdel i Eksjö. Polisens hundpatrull kallades in där, men på grund av larmet om misstänkta dubbelmordet senare under måndagen avbröts hundpatrullsökandet på Höglandet. Polisen fick istället styra om sina resurser till Östergötland.

- Arbetet i Eksjö anses inte akut och därför fick patrullen åka dit de behövdes mer akut. Sökandet kommer att återupptas så snart som möjligt, säger Jan Fryksén vakthavande befäl på polisområde Öst om likfyndet i Eksjö.

Fredrik Kliman, presstalesperson hos polisen i region Öst, har ingen insyn i Eksjöärendet men konstaterar att polisen var tvungen att prioritera.

– Vi har de resurser som vi har. Ett fynd av mänskliga kvarlevor som kan ha legat en tid måste förstås ha lägre prioritet än ett misstänkt dubbelmord.

Polisen har ännu ingen gripen för grova brottet i Östergötland och samarbetar nu intensivt med sina kollegor i Sörmland och Jönköpings län.

– Vi kan inte utesluta att en eventuell gärningsman har färdats över längre sträckor. Alla iakttagelser är av vikt just nu för att vi ska kunna komma vidare i utredningen, säger Kliman.