Under fredagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingen mot den nu mordmisstänkte mannen, som är i 45-årsåldern. Han häktades och är på sannolika skäl misstänkt för att ha dödat en man i 25-årsåldern. Mordet skedde på Nässjö Steakhouse i Nässjö i onsdags.

Annons

Den misstänkte mördaren har alltså tidigare straffats för ”mindre” brottslighet. I maj 2011 fick mannen böta 6 600 kronor efter att ha gjort sig skyldig till skadegörelse. Mannen slapp rättegång den gången, eftersom åklagaren i stället skrev ett så kallat strafföreläggande. Det innebär i korthet att mannen fick skriva under ett papper på att han var skyldig till brottet. Han straffades därefter med 110 dagsböter á 60 kronor, det vill säga 6 600 kronor.

Någon månad senare fattades beslut om att mannen skulle meddelas besöksförbud. Förbudet innebar att mannen inte fick besöka eller på annat sätt ta kontakt med, eller följa efter, en kvinna. Av de offentliga handlingarna framgår inte varför mannen fick besöksförbud.

Det tredje avsnittet som mannen förekommer under i belastningsregistret gäller en hastighetsöverträdelse. Mannen ska ha kört i 60 kilometer i timmen på en väg där högsta tillåtna hastighet var 50 kilometer i timmen. Den lagöverträdelsen skedde i juni 2013 och resulterade i en penningbot på 2 000 kronor.

Brottet som mannen nu misstänks för är av allvarligare art.