Januari

Underbara Filippinerna! I januari blev det inte så mycket jobb utan spenderade mycket av tiden i Filipperna för att besöka sambons familj. Det blev bland annat en utflykt till beachen på östkusten i Pangasinan.

Februari

Kvinna felaktigt dödförklarad! När tipset nådde mig trodde blev jag aningen tveksam – kan det här verkligen stämma. Jo minsann, en kvinna från kommunen hade - av misstag – blivit dödförklarad av skatteverket. Hon hade förväxlats med annan avliden kvinna och efterspelet fick stora konsekvenser för både kvinnan och hennes man.

LÄS MER: Kvinna blev felaktigt dödförklarad

Skatteverket: "Mänskliga faktorn som är skälet"

Dödförklarad kvinna får skadestånd

Mars

Första gången i en EPA! För första gången i mitt 39-åriga liv fick jag åka med det som i folkmun kallas EPA-traktor. Med Eddie Meduza i högtalarna fick jag följa med Josefine Hurtig, elev på Nifsarspsskolan, i hennes gröna ombyggda Volvo.

LÄS MER: Epan – en långsam stolthet eller bara en plåga?

April

Civilutredare behövs i framtiden! Polismyndigheten behöver anställa många fler närmaste åren, inte minst civilt anställda. Därför var det extra intressant att träffa mångåriga utredarna Eva-Karin Sigurdsson och Camilla Sverker som berättar om yrket.

LÄS MER: De stormtrivs som civila utredare

Maj

Vilken jädra smäll! Hastigt blev jag och kollega Sundberg nerkallade till Finlandsparken där övningen Swedec EOD Exercise 17 (SEE 17) gick in på sitt slutskede. Vi fick följa ammunitionsröjarna i en realistisk miljö och allt avslutades med en skarp smäll som hördes över hela Eksjö. Självklart dokumenterade vi smällen på film.

LÄS MER: Skarp smäll i Eksjö centrum

Juni

Tung dag i mitt journalistliv! Det var en vacker försommardag och ett antal demonstranter hade samlats utanför kommunhuset i Eksjö. Efter en lugn start på demonstrationen utmynnade allt sedan i bråk och upplopp. Närmare 20 polispatruller kommenderades till lilla Eksjö.

LÄS MER: Aggressiv stämning i Eksjö

Juli

Annons

Jasminafallet! Jag minns fortfarande tiden när sexåriga Jasmina försvann i Sävsjö för drygt 20 år sedan. Det är ett fall som etsat sig fast såväl hos polisen och allmänheten samt en och annan journalists minne. Jag tillbringade därför en förmiddag hos kriminalkommissarie Bengt Jonsson som berättade om utredningen fortgått genom åren och vilka spår som var hetast i jakten efter Jasminas baneman. I samband med att 20 år gått sedan försvinnandet publicerade Smålands-Tidningen en artikelserie om Jasminafallet.

LÄS MER: Bengt Ledde Jasminautredningen i sju år: ”Har självklart vissa teorier

Här sågs Jasmina senast

Eklund är fortfarande intressant

Samtalet Johnny aldrig glömmer

Augusti

Återvänder till Afghanistan! Makarna Lasse och Annelie Nilsson lämnade i augusti Sverige för att jobba med biståndsarbete inom hållbarhet och utbildning utomlands. Bland annat ska de återse Afghanistan där de tidigare bott i sex år. I den här intervjun berättar de om sitt engagemang för biståndsarbete och om livet i Afghanistan.

LÄS MER: De vill ta människor ur fattigdom: ”En syn som aldrig går ur"

September

Solenergi är framtiden! Jag följde Eksjöbons Mats Mimers solenergiprojekt i Orrhaga där vi fick se hans 40 år gamla tegelpannor försvinna och ersättas med solenergipaneler. ”Den bästa investering jag gjort, utbrast ekonomen efteråt".

LÄS MER: Mats visar upp sitt solenergiprojekt

Oktober

Profilen säljer sitt livsverk! Gjorde ett porträtt på en av Eksjös största profiler som fick stor spridning bland läsarna. Edmon Koshaba har sannerligen satt avtryck på Eksjöborna.

LÄS MER: Därför säljer han sitt klassiska matställe

November

Jublet efter bilvinsten! Vissa unnar man en vinst mer än andra. Jenny Axelsson är en sådan person. Det gick inte att miste på vilken glädje den 42-årige lokalvårdaren kände efter att ha vunnit en bil på Bingolotto. Den första bil hon någonsin ägt.

LÄS MER: ”Har aldrig ägt en bil i hela mitt liv"

December

Berättar om ätstörningar! Träffade Hilma och Emma som berättade om Hilmas process att ta sig igenom anorexia och bulimi där vännen Emma varit ett avgörande stöd under resans gång. Deras historia berörde åtminstone mig, hoppas läsarna känner detsamma.

LÄS MER: Emma fanns där när Hilma blev sjuk