Januari

I januari hade julkänslorna inte hunnit ta slut ännu, och i Tranås träffade jag på en Christer Sjögren som trots den allvarsamma minen på bilden här var riktigt avslappnad och generös med sin tid bara minuter innan han klev på scen. Andra minnesvärda reportage och händelser var en gnistrande kall vinterdag med shuffleboard i Vallbohaga, Ebos och Ekfabs kliv in i en ny organisation samt när hotellägaren Johan Lindfors berättade att ”Det var glas överallt” efter att någon krossat mängder av rutor på Eksjö stadshotell.

Februari

Ibland funderar man på hur saker blev som de blev. Något insatsledaren Bernt Westerström verkar stå och fundera på i anslutning till den här trafikolyckan. Februari bjöd annars, förutom ett möte med försvarsminister Peter Hultqvist (S), på många kommunala nyheter. Kommunen införde rökförbud på lekplatser, räddningstjänsten ställde högre krav på brandsäkerhet i Gamla stan, Eksjö Energi fick en ny vd och flera kommunala bolag brast i sina upphandlingar.

Mars

I mars fick jag träffa den mysiga familjen Strandberg Landin i Bonderyd vars dotter Linn faktiskt fick födas i bilen på väg till sjukhuset. I övrigt bjöd mars bland annat på comeback för både habersättningen och klassiska butiken Thörnell & Anderson.

April

Vilket år killarna i Locker Room Talk har haft. Vad som började som ett UF-företag, med syfte att förbättra klimatet i omklädningsrum, fick verkligen vatten på kvarn i samband med höstens #metoo-kampanj. På bild syns även den tysta minut som hölls över hela Höglandet efter terrordådet i Stockholm. Utöver det bjöd april på bland annat problem med kajor, ny ordförande för Emilkraften, ny skolchef i kommunen samt klartecken för en ny IT-utbildning i Eksjö.

Maj

Tranås levererar mer kultur, här i form av Tranås Kulturskolas uppsättning om Dorothy och landet Oz. I Gripenberg samlades mopednördarna till rally medan Eksjö lockade med premiär av Eksjöknuten och en nygammal musikscen vid Stopté.

Juni

Annons

En någorlunda händelserik månad, för att vara en på sommaren. I Mariannelund invigdes Filmbyn Småland med stort kalas medan man i Eksjö fann kvarlevor från en människa i skogen vid Ränneborg. Kommunen fick också en ny kommunchef i Tord du Rietz, Johan Zedig lanserade sin nya glassatsning och på Stopté fick jag adrenalinpåslag i samband med knattarnas crosskola.

Juli

Juli däremot blev tämligen lugn för egen del. Trafikolyckan på bilden, i närheten av Ingarp, var ett av få jobb jag fotade under månaden. I övrigt stod det klart att jägarna sköt på älgjakten och att kommunens gatunät var kraftigt eftersatt.

Augusti

I augusti hade jag semester, hela månaden! Välbehövligt i samband med att jag flyttade till nytt hus.

September

Med september kom kommunstyrelsens budgetförslag och med det en uppsjö av artiklar på ämnet. Bland annat med denna samling företagsledare som gemensamt kritiserade de föreslagna neddragningarna av räddningstjänsten i Hjältevad. Något de snart också fick gehör för. Mer positivt var att de långdragna vattenbegränsningarna äntligen kunde hävas och att Eksjö fick en ny tårtbutik. I Aneby fick jag dessutom ett smakprov av hur en kampsportsgala på Höglandet kan se ut.

Oktober

Kungen kom på besök! Och tillsammans med min kollega Johan Hedenberg bjöd vi förstås på direktsändning från Ränneslätt. Eksjöhus började färdigställa sin nya bostadsfabrik, Ann Olsson tackade för sig på klassiska butiken Näckrosen, jag träffade en av Sveriges mest lovande fotbollstalanger i Jack Cooper Love och i Tranås fick jag kliva in i en alternativ värld under Warhammerföreningens spelhelg.

November

En av årets roligaste fotograferingar var med Lena Philipsson som äntligen kom ”hem” och showade på Höglandet. En eldshow i Österbymo var också rolig att fotografera och bland de mest lästa artiklarna för året blev den om bilbyggaren Lukas Koos när han för första gången berättade om sin dödliga sjukdom. Eksjö fick också en ny smart butik i form av Edgar Security.

December

December är ju inte riktigt slut än och hinner säkert bjuda på fler minnesvärda möten. Redan nu har jag dock hunnit med ett supermysigt möte med årets kallblod Dinette, en nordsvensk brukshäst från Bodaskögle Holma. Jag har också fått säga hej då till två trevliga bekantskaper, Värnepastorn Jonas Lund som flyttar till ny tjänst och trafikingenjören Lars-Erik Spaak som vi innan pensionen grillade i ett läxförhör på trafikmärken. Missa inte det! Dessutom tog Gretagänget ton och röt ifrån gällande pensionärernas tuffa ekonomiska förhållanden.