Det var sidan Inte rasist, men..., som avslöjade att Monica Evertson hade publicerat kommentarer med rasistiskt och nazistiskt innehåll på sin Facebooksida. Hon och hennes sambo Peter Evertson har även umgåtts med kända nazister under Kuggnäsfestivalen, i vad hennes sällskap döpt till Camp Auschwitz, enligt ”Inte rasist, men...”

Flera röster har höjts inom partiet om att paret Evertson ska lämna Sverigedemokraterna. Bland annat Björn Forsell tror att det är svårt för dem att sitta kvar i partiet.

En utredning om paret Evertson behandlas i Sverigedemokraternas medlemsutskott och på partistyrelsens möten på lördag och söndag ska det beslutas om de kommer att uteslutas från partiet eller inte. Trots att de är under utredning av medlemsutskottet var Monica Evertson med och träffade partiledaren Jimmie Åkesson inför hans framträdande i Nässjö på tisdagskvällen.

– Hon sitter med i partistyrelsen (i Sävsjö kommun), så hon var med, säger Björn Forsell, som också var där.

Han ser inget olämpligt i att hon deltog i mötet, trots att hon och hennes sambo är under utredning av medlemsutskottet.

Annons

– Så länge hon inte är utesluten ur partiet så är hon välkommen. Det är partistyrelsen som tar det beslutet och vi rättar oss efter det, men ingen är skyldig förrän den är dömd, säger han och fortsätter:

– Jag är glad att jag slipper ta sådana här beslut, det är inget roligt oavsett vad det gäller.

Han kan inte svara på om Jimmie Åkesson kände till nazism- och rasism-anklagelserna mot paret Evertson, men säger att inget av det kom upp på tisdagens möte.

– Vi pratade om starten inför nästa val och hur vi ska hitta bra människor att fylla våra stolar med, säger Björn Forsell.

Han tycker inte att det var någon konstig stämning, utan att det var ett positivt möte. Han vet inte om även Peter Evertson var där.

– Vi försöker se det som är positivt och se framåt. Det har varit så mycket skit att det står mig upp i halsen. Det är inte så roligt och inget man vill hålla på med, men sådant är livet.

Fotnot: Tidningen har sökt Monica Evertson och hon vill inte kommentera uppgifterna.