Den internationella organisation Peace and Friendship (fred och vänskap) firade tioårsjubileum med ett evenemang i Aneby i helgen.

Irakfödde Ali Hassan Al-Khafaji, biträdande generaldirektör för organisationen, är sedan många år bosatt i Aneby med sin familj.

Han tog emot flera hedersgäster, bland annat organisationens grundare och generaldirektör Abdullah Al-Sharif, liksom representanter från Danmark, Tyskland och Frankrike.

Samtidigt belönades några av kommunens representanter för sina insatser. Ola Gustavsson, näringslivsansvarig, och lärarna Eva Ekdahl Jillbratt och Annelie Franzén fick diplom och medalj för sitt engagemang för andra människor.

Ali Hassan Al-Khafaji föddes i Irak, men bor sedan många år i Aneby. Han är engagerad för mänskliga rättigheter genom den internationella organisationen Peace and Friendship.
Foto: Johan Fingal

Peace and Friendship är en internationell organisation som verkar för mänskliga rättigheter. De arbetar mot terror, förtryck och alla former av extremism.

Organisationen har sitt säte i danska Århus där den grundades för tio år sedan av Abdullah Al-Sharif. Han är en journalist från Jemen som satt i fängelse och torterades för sitt arbete. Han har sedan vigt sitt liv åt att verka för öppenhet och möten mellan människor över gränserna.

Hans organisation Peace and Friendship har sedan starten 2008 samlat över en miljon medlemmar. Den finns representerad i hela 33 länder över hela världen.

Peace and Friendships internationella organisation delade ut diplom till tre representanter från Aneby kommun.
Foto: Privat