Det är många frågor som återstår att besvaras när det gäller mordet av det äldre paret i Mantorp den 11 juni 2017. När åtalet väcktes återstod främst frågan om motiv.

LÄS MER: Åklagaren: "Det är fula mord"

I det första förhöret nekade mannen men under utredningens gång har han erkänt att han varit på mordplatsen och tejpat paret. Tejpningen som enligt åklagaren i sig varit dödande då paret inte har kunnat andas. Mullsjöbon har alltjämt nekat till att han dödat paret och i polisförhör har han berättat att han kan komma att lämna en utförligare förklaring under rättegången.

LÄS MER: Dubbelmordet i Mantorp: Detta har hänt

Nu inleds rättegången mot Mullsjöbon och under den första dagen kommer åhörarna få höra hur han ställer sig till det han är åtalad för. Förhöret med honom dröjer till torsdag. JP kommer att vara på plats för att direktrapportera från rättssalen. Rättegången är planerad till åtta dagar inklusive två reservdagar.

Fakta: Detta har hänt

12 juni: På måndagskvällen hittas två äldre personer avlidna i en bostad i den östgötska or..

Fakta: Detta har hänt

12 juni: På måndagskvällen hittas två äldre personer avlidna i en bostad i den östgötska orten Mantorp, Mjölby kommun. Polisen misstänker att paret dödats och en mordutredning inleds. En vecka efter morden misstänkte polisen att någon tvingat till sig parets kontokort och gjort uttag.

28 juni: Efter att en särskild grupp för att ta fram en gärningsmannaprofil anhålls två personer skäligen misstänkta för morden. Men personerna släpps redan två dagar efter anhållandet och är nu helt avskrivna från utredningen.

13 juli: Rättsläkarna gör bedömningen att paret mördades på söndagseftermiddagen den 11 juni. Det bekräftas också senare att paret hade blivit bundna med olika sorters tejp.

15 september: Mullsjöbon som är i 20-årsåldern anhålls misstänkt för morden efter dna-topsning. Under helgen genomförs sedan tre förhör med mannen som nekar till brott. Enligt åklagaren har han svarat på de flesta frågor.

18 september: Mannen häktas vid Linköpings tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord.

13 februari 2018: Mullsjöbon åtalas för dubbelmord och bedrägeri.

27 februari: Rättegången om dubbelmordet inleds.