Rättegången om Mantorpsmorden fortsätter på tisdagen och onsdagen, med torsdagen och måndagen som extradagar. Förra veckan förhördes den mordmisstänkte Mullsjöbon i tingsrätten och han förnekar att han mördade paret i Mantorp. Han sa att han agerade under hot mot honom och hans familj från två personer som ingick i en ’kriminell organisation’ från Jönköping. Mullsjöbon medger att det var han som tejpade mannen och kvinnan, men att en av de andra fick dem att uppge sina koder till bankkorten. Sedan åkte han från Mantorp och tog ut pengarna från deras konto, vilket han blev pressad på i polisförhör. Att paret mördats fick han reda på först när han läste om det i Aftonbladet, påstår han. Mullsjöbon förklarade att han ljög för polisen i förhören, främst för att skydda sin familj. När han pressades av Helene Gestrin sa han att han tidigare haft fantasier om att döda. Åklagaren har även gått igenom Mullsjöbons mystiska sms, som han skickade till sambon bara timmarna före dubbelmordet.

Kammaråklagare Helene Gestrin är fortsatt skeptisk till Mullsjöbons version av händelsen.

Annons

— Berättelsen kommer efter all bevisning och allt material är framlagt i tingsrätten. Han har valt att vara helt tyst i förundersökningen och den kombinationen gör att man kan se med skepsis på hans historia. Särskilt som det inte går att kontrollera det han har sagt, utöver den bevisningen jag själv har lagt fram, säger hon.

Helene Gestrin har tidigare sagt att Mantorpsmorden är fula mord, att det är grovt våld som har använts. Hon vill inte kommentera om hon kommer att ta till några extra utredningsåtgärder i målet, utan att hon i så fall tar upp det i tingsrätten.

Funderar du på någon ytterligare brottsrubricering i målet efter Mullsjöbons berättelse?

— Det kommer jag att ta ställning till i samband med att förhandlingen slutförs.

Kommer du att ställa några nya frågor till honom?

— Vi får se hur det hela förlöper. Det är troligt att det finns en och annan uppföljningsfråga, men det är inget jag kan kommentera nu.