Smålands-Tidningen

Annons

Mycklaflon i fokus för domstol – snart kommer domen om VA-ledningen

Mycklaflon i fokus för domstol – snart kommer domen om VA-ledningen

I förra veckan höll mark- och miljödomstolen vid Växjö tingsrätt huvudförhandling i Eksjö om Eksjö energi AB:s ansökan om VA-ledningen i Mycklaflon. Dom meddelas den 19 april.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Folkdräkten – från finkläder till utställningsobjekt

Folkdanslaget i Eksjö vill bjuda på en bit ur svensk historia. Nu ska de hålla utställning NBV:s lokaler med vernissage på tisdag och öppet hus fram tills lördag.

TV: Svan orsakar pådrag mitt i centrala Tranås

En svan ska ha gjort en rejäl kraschlandning i centrala Tranås på måndagseftermiddagen. Just nu väntar man på att djurambulansen ska komma till undsättning.

Restaurang och butik flyttar in i Fenixhuset

Nu är det klart! En restaurang med streetfood från Norrland flyttar in i Fenixhuset. Det sker i sällskap med butik som säljer klockor och smycken, ytterligare en hyresgäst.

Snyggare, snabbare och smidigare - ladda ner SMT:s nya nyhetsapp

I ett år har tidningens ägare Hall Media arbetat med Smålands-Tidningens nya nyhetsapp. Nu kommer resultatet - med bättre design, ett nytt nyhetsflöde och möjlighet att styra över pushnotiserna.
– Vi vill ge läsarna en upplevelse av toppklass - och det kan vi nu, säger Herman Nikolic, redaktionell chef.

Sandquist: "Det är dags för nya hjältar och ny historia"

Jag kommer ihåg det som om det vore igår. Malin Moströms kvittering och Josefin Öqvist sena avgörande och efterföljande glädje. Sverige slog ut Kanada och tog sig till final.
Men då var då och nu är nu.
Nu är det dags för nya hjältar att födas och en ny historia att skrivas. Det är dags för Caroline Seger, Linda Sembrant och Stina Blackstenius att ta plats i mitt minne.

Sänkt straff för krogmisshandel i Eksjö

Krogarbetaren i Eksjö misshandlades svårt. Mannen i 25-årsåldern, som dömdes för den grova misshandeln, får nu sitt fängelsestraff sänkt. Hovrätten sänker även skadeståndet väsentligt jämfört med tingsrättens dom.

TV: Här är truckförarna gamers – lagret har blivit ett datorspel

Personalomsättningen var hög och många upplevde tristess på jobbet. Det fick Aditro Logistics att agera – genom att gamifiera verksamheten.
Truckförarna, som är först ut, gillar att spela på arbetstid.
– Det väcker tävlingsmänniskan i mig, säger Rickard Eklöf, anställd på logistikbolaget.

Flytta tillbaka Hotellträdgårdspaviljongen – nu

INSÄNDARE Bra medborgarförslag, Jan Engdahl, att belysa en sten där folkparken i Eksjö fanns. Komplettera gärna förslaget med en minnessten i gråsvart över de inkompetenta politiker och tjänstemän som avvecklade/utplånade/rev den populära folkparken.
Artikel 2 av 9
Folkdräkten – från finkläder till utställningsobjekt
Tillbaka till startsidan