Även om det fortfarande är glest mellan husvagnarna och tälten på Mycklaflons camping, så har gästerna redan börjat anlända. För många av camparna så är det bekanta ansikten som återses när Hanny Harmsen och Ben Schimmel hälsar välkomna. De har drivit stället i sju år, men den här sommaren gör de det som ägare.

— De sista två åren har vi pratat om att köpa den. Nu är vi jätteglada. Här känner vi oss rika men har inte så mycket pengar, säger Hanny Harmsen med ett skratt.

Rikedomen kommer i form sättet att leva och att vara nära naturen, något som Hanny menar är en kontrast jämfört med hemlandet Holland.

40 platser

Hanny berättar att hon gillar det mysiga och lilla formatet på campingen.

— Vi vill modernisera men inte ändra så mycket, förklarar hon och berättar att man i höst hoppas på att renovera duschar och toaletter.

Från campinggäst till kock

En ändring som dock skett direkt är att man hyrt ut restaurangen till Roland Merkx.

Kocken, som också kommer från Holland, har spenderat många somrar på Mycklaflons camping, men då som campinggäst.

Annons

— Han kom in genom dörren första gången och frågade var man kunde äta, minns Hanny.

Med tiden har han blivit en kär vän till de nyblivna ägarna och förra året hjälpte Roland till i köket på campingen.

Namn efter vän

Restaurangen har fått namnen Saus efter Rolands bästa vän som gick bort för ett och ett halvt år sedan.

— Innan han dog lovade jag honom att jag skulle driva något i Sverige i hans namn, berättar Roland.

Eftersom Roland lockas av lugnet och naturen i Sverige hade han nämligen haft tankar och inlett samtal om att driva andra ställen i trakten tidigare. Inga av projekten blev verklighet, men inför varje idé så slogs det vad med bästa kompisen om entreprenören skulle lyckas eller inte.

Restaurang Saus hoppas Roland ska bli en plats där både campinggäster och folk som bor i närområdet ska trivas.

På menyn finns bland annat mexikansk kyckling och spagetti med pesto men också holländska maträtter som kroket, bitterbal och frikadel.

— En annan specialitet är våra hamburgare. Jag gör dem färska varje morgon och har en egen kryddblandning i dem, berättar Roland.