Nässjö Basket mönstrade sitt ordinare lag för första gången den här säsongen.

Då vek laget ner sig totalt borta mot Norrköping.

Dolpins vann med klara 88–54 efter en blek insats från gästerna.

Matchfakta

Norrköping–Nässjö Basket 88–54 (16–10, 20–12, 19–19, 33–13)

Poäng, Norrköping: Dej..

Matchfakta

Norrköping–Nässjö Basket 88–54 (16–10, 20–12, 19–19, 33–13)

Poäng, Norrköping: Dejan Jeftic 23, Cole Darling 17, Joakim Kjellbom 11, Edvin Stark 10, Mikael Lindquist 9, Tim Schüberg 7, Abdou Medjedoub 7, Johnell Smith 4.

Nässjö: Dartaye Ruffin 16, Jonathan Peleg 9, Mantas Griskenas 8, William Gutenius 7, Karim Wazzi 6, Austin Barnes 4, Milos Latkovic 2, Daniel Eliasson 2.

Publik: 603.

– Vi inledde matchen för mesigt. Det var som att vi inte var förberedda på att spela. De var mycket starkare och spelade tufft men vi svarade inte upp på deras spel. Det är huvudanledningen till att vi förlorar, säger Nässjös pointguard Milos Latkovic.

Nyförvärvet från Montenegro är värvad för att vara den stora ledaren på planen för Nässjö Basket. Den varan syntes det dock inte mycket av i matchen mot Norrköping.

Efteråt var den tänkta stjärnan rejält självkritisk.

– Vi startade väldigt, väldigt dåligt. Det började med mig och smittade av sig på hela laget, säger Latkovic.

Du är inte nöjd med din egen insats?

Annons

– Jag kom inte alls in i matchen som jag ville. Jag vet inte vad det beror på. Jag försökte jobba hårt men det var en sån kväll där ingenting stämde, säger han.

Milos Latkovic har kritiserats från flera håll tidigare under hösten. Vissa röster har till med höjts om att Nässjö Basket borde se sig om efter en ersättare redan nu.

Efter matchen mot Norrköping menade Nässjö Baskets ordförande Lars Svensson samma sak.

Klubbens sportchef Ulf Claesson tar dock sitt nyförvärv i försvar.

– Efter den här insatsen kan vi inte skuldbelägga en spelare, utan vi blöder på betydligt fler positioner än guardsidan just nu.

– Vi som har hand om det här måste sätta oss ned och diskutera lite, men fram till vi beslutar något annat har vi fullt förtroende för de tolv spelare vi har kontrakt med.

Hur svårt skulle det vara att hitta en ny guard nu?

– Guards finns alltid. Men man måste vara lite klok också. Att förändra något fem matcher in på säsongen kan slå undan benen för killar i laget.

Coachen Felix Alonso var inne på samma linje som sportchefen.

– Det här var inte Milos Latkovics fel, det var alla spelares fel och inte minst mitt som coach. Jag är inställd på att rätta till det här inom laget och inte genom att börja byta ut spelare.