När Nässjö gjorde 11–0 på de första minuterna hemma mot Umeå borde matchen ha varit stängd. Men med slarviga spel släppte Nässjö in ett blekt Umeå i matchen och det hela utvecklade sig till en sekundrysare där Nässjö ändå kunde dra längsta strået och vinna med fyra poäng.

Det var amerikanen Auston Barnes oerhört lättad över.

MATCHFAKTA

Nässjö Basket–Umeå Basket 89–85 (22–13, 21–24, 20–17, 26–31)

Poäng, Nässj..

MATCHFAKTA

Nässjö Basket–Umeå Basket 89–85 (22–13, 21–24, 20–17, 26–31)

Poäng, Nässjö: Jonathan Peleg 17, Milos Latkovic 16, Dartaye Ruffin 13, William Gutenius 11, Karim Wazzi 10, Austin Barnes 9, Mantas Griskenas 9, Daniel Eliasson 2, Wictor Grenthe 2.

Umeå: Egal Saleman 16, Gerald Williams 14, George Valentine 13, Joshua Wolfram 13, Terrence Rönnestad Oglesby 9, Johan Rönström 8, Andre Nilsson 6, Jesper Hallberg 4, David Jallow 2.

Publik: 957.

Situationen började med att han sänkte en otroligt viktig trea och retade upp Umeåbänken.

– Jag har inte skjutit bra den här säsongen och de hade väl sett det i statistiken på nätet. Jag fick höra från deras bänk att jag inte kunde skjuta så jag satte trepoängaren, vände mig om och tystade dem, säger Barnes som satte fingret mot munnen och hyssjade Umeåspelarna.

Annons

Men det var inte över där. I Umeås följande anfall lät Barnes frustrationen rinna över och drog på sig en teknisk foul och sin femte personliga foul för matchen vilket innebar att han spelat klart.

– Jag måste hålla huvudet mer kallt än så och det var en idiotisk foul av mig. Vi måste spela smartare som lag, men framför allt handlar det om att jag måste skärpa till mig, säger han efter matchen.

Det var vid en avblåsning, när en Umeåspelare höll i bollen, som Barnes slog den ur händerna på motståndaren.

– Jag gillade inte hur han spelade mot Mantas (Griskenas). Jag tänkte bara ta bollen och ge den till domaren, men i framtiden är det nog bäst att låta bollen vara, säger Barnes.

Att som utvisad spelare följa en match är ingen höjdare.

– Jag var nervös. Jag satt på bänken och tänkte att det är mitt fel om vi förlorar. Det var riktigt skönt att vi lyckades vinna matchen, säger han.

Nässjö stod överlag för en svajig insats i en match som borde ha varit avgjort långt tidigare. Stjärnglans var det ändå över guarden Jonathan Peleg som går från klarhet till klarthet i Basketligan.