Smålands-Tidningen

Annons

Nässjöbornas frågor får eget möte med politiker

Nässjöbornas frågor får eget möte med politiker

När Nässjöbor vill ställa frågor till politiker samlas man i Stadshuset för ett eget möte. Allmänhetens frågestund kan komma att få nya rutiner nästa år.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Jul på museet

Idag är det vernissage för konstföreningens julutställning. Skånska konstnären Zoli Fuglesang-Kareld visar färgstarka målningar på Eksjö museum.

Spelglädje och vinnarmentalitet – ”För en del är det hornen ut”

Lite på skoj eller vinna till varje pris. I Lucia cup är båda delarna gångbara och mixen däremellan har alltid varit något av premissen i denna folkkära Eksjötradition.

TV: Följ med in Eksjös nya pub: "Exakt det jag är ute efter"

En nu pub har öppnat i Eksjö. Rolf Johnsson kallar det för en vardagspub och säger att målgruppen han riktar sig till är 25 år och äldre. Även om han påpekar att yngre är välkomna.
– Jag vill få till en skön stämning helt enkelt, säger han om atmosfären han vill ha i puben.

Utmattningen blev vändpunkten – nu lever Sandra ett minimalistiskt liv

De höga kraven på sig själv i kombination med bland annat jobbet inom byggbranschen och husrenoveringen blev till slut för mycket för Sandra Junhammar. Hon sa upp sig och tillsammans med maken sålde hon sedan bostaden, flyttade ut på landsbygden och tog ett ännu större kliv ut i den minimalistiska världen.
– Framför allt att vara ute i naturen har varit läkande för mig.

Holmgrens Bil riskerar tappa bilmärken efter avtalstvist

Generalagenten för Peugeot, danska KW Bruun, har sagt upp avtalet med Jönköpingsbaserade Holmgrens Bil som därmed riskerar att tappa varumärket om två år. Eventuellt kan också Opel vara i fara.
— Sista ordet är inte sagt, jag bedömer det här som ett klumpigt förhandlingsspel, säger Holmgrens huvudägare Benny Holmgren.

Tioåring misshandlad av anställd

Ett barn i tioårsåldern misshandlades på ett boende på Höglandet. Nu straffas en anställd för ett ”agerande långt utöver det som kan accepteras”.

Dom mot lastbilschauffören: Så resonerade tingsrätten

Eksjö tingsrätt tror inte på lastbilschaufförens förklaring till varför han kom över på fel sida av vägen och frontalkolliderade med ett mötande fordon på riksväg 31 utanför Ekenässjön.

Fullsatt kyrka i Mariannelund när lucia kröntes

Det var fullsatt i Hässleby kyrka när årets lucia, Saga Stejdahl, och lill-lucia, Tindra Hammar, skulle krönas. Tillsammans med dem gick 17 tärnor för att sjunga för alla kyrkobesökare.
Artikel 2 av 9
Jul på museet
Tillbaka till startsidan