System Technologies är ett företag som varit baserat i Nässjö sedan 1997 och har åtta anställda. Upphandlingen innebär att företaget årligen ska leverera installation av omkring 3 000 datorer och tillbehör till Höglandsförbundets fem kommuner samt sex kommunala bolag.

— Flera av oss bor i Jönköping men vi tycker det är kul att vara kvar i Nässjö. Vi vill vara i närheten av Höglandskommunerna, säger System Technologies vd Henrik Björkman.

Affär värd 75 miljoner

Uppdraget sträcker sig upp till fyra år, och enligt försäljningschef Richard Ritheim kan hela orden komma upp i ett värde på 75 miljoner kronor. Det exakta värdet vet man först efter avtalstidens slut.

Annons

— Vi tror att det är ovanligt att mindre aktörer inom IT-sektorn vinner så stora offentliga upphandlingar. Oftast är det företag med tusentals anställda som vinner, så vi tycker det är fantastiskt att vi som mindre bolag vann, säger han.

Samlat erfarenhet

Henrik Björkman säger att han tror att det bland annat är tack vare deras geografiska närhet och kostnadseffektivitet som gjort att de som mindre bolag har vunnit upphandlingen.

— Vi har tidigare vunnit offentliga upphandlingar och har en god relation med leverantörerna, vi har fått deras förtroende, säger han.

Nu vill man utöka sin personalstyrka och letar efter fler personer att anställa.

— Vi letar efter två personer till att börja med, säger delägare Mattias Stennert.